Yaz Kur’an Kursları: İlim ve Merhamet Dolu Başlangıç

Ali Erbaş: "Dünyanın İslam'ın ve Kur'an'ın merhametine ihtiyacı var"

Ilim, İrfan ve Bilgi Dolu Yaz Kur’an Kursları Başladı

Samsun’da, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla Yaz Kur’an Kursları açılış programı düzenlendi. Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezi’nde gerçekleşen programda, Kur’an Kursu öğrencileri Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duaların yanı sıra çeşitli etkinlikler ve gösterilerle buluştular. Açılış konuşmalarını yapan Samsun İl Müftüsü Seyfullah Çakır ve Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sadide Akbulut, katılımcılara ve öğrencilere başarılar dilediler. Programda söz alan Prof. Dr. Erbaş da, camilerin önemine vurgu yaparak, “Şehirlerin aydınlanmasının yolu camilerden geçer. Camisiz bir şehir kalpsiz bir bedene benzer. Bizler camilerimizi ilim, irfan ve bilgiyle donatarak Peygamberimizin izinden gidebiliriz” dedi.

Ayrıca, İslam’ın merhametine de değinen Prof. Dr. Ali Erbaş, dünyanın Kur’an ve İslam’ın merhametine ihtiyacı olduğunu belirterek, “İslam’a dayalı medeniyetimizin değerleriyle yetişen gençler, merhametin önemini kavrayarak dünyaya örnek olabilirler” ifadelerini kullandı.

Açılışta konuşan Samsun Valisi Orhan Tavlı ise; “Öğrencilerimiz, yaz Kur’an Kursları sayesinde İslam’ın temel prensipleri hakkında bilgi sahibi olacaklar. Bu kurslar, çocuklarımızın manevi yönden gelişimine katkı sağlayacak ve milli değerlerimizi benimsemelerine yardımcı olacaktır. Ailelerini sağlam bir din eğitimi için kurslara gönderen velilerimizi tebrik ediyor, kurslarda görev alan personelimize başarılar diliyorum” dedi.

Açılış törenine AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nihat Soğuk, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Ağar, öğrenciler, öğretmenler, din görevlileri ve veliler katıldı.