Yengeleriyle Yaralardan Sarılan Deprem Yetimleri

Dünyanın en vefakar annesi

Deprem Felaketinde Kaybettikleri Anne ve Babaları Yerine Yengeleriyle Yeniden Hayata Tutunan Kızlar

6 Şubat depremlerinde en çok yıkım Hatay’da olmuş ve yaklaşık 25 bin insan hayatını kaybetmişti. Depremin yok ettiği Antakya ilçesi Kuyulu Mahallesi’nde yaşayan Tarık ve Meyyada Dayaklı çifti, 5 kız çocuğuyla birlikte aynı dairede depreme yakalandı. Maalesef, asrın felaketinde Dayaklı çifti hayatlarını kaybederken, 5 kız çocuğu depremden sağ kurtulmayı başardı. Anne ve babalarını kaybeden kızlara yengeleri Dilber Dayaklı ve eşi sahip çıktı.

Öncesinde kız çocuğu olmayan ve 4 erkek evladı bulunan Dayaklı çifti, deprem sonrasında 5 kız çocuğuna annelik yapmaya başladı. Dilber Hanım, eşinin yeğenlerine olan sevgisi ve samimiyetiyle takdir topluyor. Çocuklar ise yengelerine ‘anne’ diye hitap ederek onların yüreğini ısıtıyor.

“Yaralarımızı Sarıyoruz” diyen Dilber Hanım, “Çocuklarımızın bana ‘anne’ dediklerini duymak çok özel. Birbirimizin yaralarını sarıyor, hiç ayrılmıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kızlar ise yengelerinin onlara gösterdiği ilgiden ve sevgiden çok memnun: “Günlerimiz iyi geçiyor. Yengemiz bizim için bir anne oldu. Onu ve amcamızı çok seviyoruz.”