Yeni Bakanlar: Memişoğlu ve Kurum’un Göreve Atanması

Son dakika: Kabine'de görev değişimleri Resmi Gazete'de yayımlandı

Prof. Dr. Kemal Memişoğlu Sağlık Bakanlığı’na Atandı

Cumhurbaşkanı Kararı ile görevden af talebi kabul edilen Fahrettin Koca’dan boşalan Sağlık Bakanlığına, Prof. Dr. Kemal Memişoğlu atandı. Atama kararı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalandı ve Resmi Gazete’de yayımlandı.

Görevden affını isteyen ve talebi kabul edilen Fahrettin Koca’nın yerine İstanbul İl Sağlık Müdürü olan Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Anayasa’nın 104 ve 106’ncı maddeleri gereğince bu göreve getirildi.

Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun Özgeçmişi

Yeni Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, 1966 yılında Trabzon’da doğmuştur. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olan Memişoğlu, Genel Cerrahi Uzmanlığı alanında uzmanlığını tamamlamıştır.

Kariyerinde çeşitli hastanelerde görev almış olan Memişoğlu, 2002 yılında PTT Hastanesi Başhekimliğine atanmış ve daha sonra Genel Cerrahi Doçenti unvanını kazanmıştır.

Sağlık Yönetimi Yüksek Lisansını tamamlayan Memişoğlu, daha sonra çeşitli hastanelerde başhekimlik ve genel sekreterlik görevlerinde bulunmuştur.

2016 yılından beri İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü görevini yürüten Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, evli ve üç çocuk babasıdır.

Murat Kurum Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na Atandı

Cumhurbaşkanı Kararı ile görevden af talebi kabul edilen Mehmet Özhaseki’den boşalan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına Murat Kurum atandı. Atama kararı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalandı ve Resmi Gazete’de yayımlandı.

Sağlık sorunları nedeniyle görevden ayrılan Mehmet Özhaseki’nin yerine Murat Kurum atanmıştır.

Murat Kurum’un Özgeçmişi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 1976 yılında Ankara’da doğmuştur. Selçuk Üniversitesi’nden mezun olan Kurum, kariyerine özel kuruluşlarda çalışarak başlamıştır.

TOKİ Ankara ve İstanbul Uygulama Daire Başkanlıklarında görev alan Kurum, daha sonra Emlak Konut GYO AŞ Genel Müdürlüğü yapmıştır.

2018 yılında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına atanan Murat Kurum, aynı zamanda AK Parti İstanbul Milletvekili olarak da seçilmiştir. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan Yeni Bakanlara Tebrik

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda, “Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına atanan Sayın Murat Kurum’u ve Sağlık Bakanlığına atanan Sayın Kemal Memişoğlu’nu tebrik eder, görevlerinde üstün başarılar dilerim. Aynı kabinede görev yapmaktan onur duyduğum, Sayın Mehmet Özhaseki ve Sayın Fahrettin Koca’ya aziz milletimize hizmetleri için gönülden teşekkür ederim” demiştir.