Yeni Diz Protezi İle Yürüme Özgürlüğüne Kavuştu

Terör gazisi mikroişlemcili diz proteziyle ayağa kalktı

Şırnak Askeri Hastanesi’nde Bitkisel Hayattan Kurtulan Hastaya Yeni Nesil Mikroişlemcili Diz Protezi Takıldı

Şırnak Askeri Hastanesi’nde 10 gün bitkisel hayatta kalan ve daha sonra Ankara’ya sevk edilen hastaya, 15 ameliyat sonucu yeni nesil mikroişlemcili diz protezi takıldı. 2009 yılında Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde mekanik kontrollü diz protezleri takılan Kocamaz, artık koltuk değnekleri olmadan daha dengeli ve doğal bir şekilde yürüyebiliyor.

Yeni diz protezi hakkında bilgi veren Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uzman fizyoterapist olan Ceren Kuzu, “Bu mikroişlemcili diz eklemi, kişinin vücut ağırlığını ve bacağın açılarını hesaplayarak biyolojik bir diz gibi bükülebiliyor ve açılabiliyor” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Doktorlar ve hastane yetkilileri, Kocamaz’ın yeni protezi sayesinde artık desteksiz yürüyebilmesinin tedavi sürecinde büyük bir ilerleme olduğunu belirtti. Kocamaz ise protezin kendisine daha fazla özgürlük ve bağımsızlık sağladığını ifade ederek, “Artık desteksiz yürüyebilmek hayatımı çok daha kolaylaştırdı” dedi.