Yeni Kapanma Uygulaması Berber, Kuaför ve Güzellik Salonları İçin

Kuaförlere müjde... Pazar günleri de açık olacak

Berber, Kuaför ve Güzellik Salonları İçin Yeni Kapanma Uygulaması

Ticaret Bakanlığı, berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması uygulamasında değişikliğe gitti. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, sektörün talep ve önerilerinin dikkate alındığı belirtilerek, tüm işletmelerin 18 Ağustos 2022 tarihinden itibaren haftada bir gün kapalı olacağı kararı hatırlatıldı. Ayrıca, valilikler tarafından belirlenen günlerde kapalı olmayan işletmelere idari yaptırım uygulanacağı vurgulandı.

Bakanlık, kadın kuaförleri ve güzellik salonlarının, özel organizasyonlar gibi düğün ve nişan gibi etkinliklerde kapanma günlerinde sıkıntı yaşadığını belirtti. Bu durumun tüketicilerin hizmet alımında zorluklar doğurduğu ifade edildi. Ayrıca turizm sezonlarının farklı mevsimlerde yaşandığı ve işletmelerin kapanmasının turizmi olumsuz etkileyebileceği değerlendirildi.

Yapılan değerlendirme sonucunda, Bakanlık berber, kuaför ve güzellik salonlarının 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren haftada bir gün kapanmasına ilişkin uygulamadan kadın kuaförleri ve güzellik salonlarını muaf tutma kararı aldı. Bu kararla berberler kapsam dışında bırakıldı.