Yenibey Mahallesinde Gasp Olayında Tutuklamalar

Seyhan ilçesi Yenibey Mahallesi’nde yaşanan olayda tutuklanan şüphelilerin detayları haberimizde.

Adana'da 2 kişiyi silahla alıkoyup banka hesaplarına 200 bin TL havale ettiler! Operasyonla yakalandılar

Yenibey Mahallesinde Yaşanan Olayda Şüpheliler Tutuklandı

Seyhan ilçesi Yenibey Mahallesi’nde geçtiğimiz akşam meydana gelen olayda, Volkan Turhan, Metincan Çoban ve Yusuf Y. isimli şüpheliler, mahalleden tanıdıkları Recep Can Ç. ve Doğan P.’yi kıraathaneye çağırdı. Kıraathanede bir süre oturan şüpheliler, Recep Can Ç. ve Doğan P.’yi tabancayla tehdit edip cep telefonlarını gasp ettiler.

Şüpheliler, Recep Can Ç. ve Doğan P.’yi saatlerce alıkoyduktan sonra, cep telefonlarından giriş yaparak banka hesaplarından Yusuf Y.’nin hesabına 200 bin lira havale yaptılar. Gözaltına alınan şüpheliler, mağdurları tehdit ederek, “Polise giderseniz, sizi buluruz” dediler.

Mağdurların ihbarı üzerine harekete geçen Gasp Büro Amirliği ekipleri, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Banka ile iletişime geçilerek paranın aktarıldığı hesap bloke edildi. Adresleri tespit edilen şüpheliler, evlerinde yapılan baskında gözaltına alındı. Ruhsatsız tabancaları da ele geçirilen şüphelilerin, olayı organize eden Mehmet Ali T. tarafından azmettirildiği tespit edildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından ‘yağma’ ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Volkan Turhan ve Metincan Çoban tutuklandı. Yusuf Y. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Polis, Mehmet Ali T.’nin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.