Yenidoğan Çetesi Operasyonu: Şok Detaylar ve İncelemeler

Sağlık Bakanı Memişoğlu: Operasyonu 4 kişi biliyorduk

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, ‘Yenidoğan Çetesi’ Operasyonunun Detaylarını Açıkladı

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, ‘Yenidoğan Çetesi’ operasyonuyla ilgili şok edici detayları CNN Türk canlı yayınında paylaştı. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nün son bir yılda özel hastanelere 4 bin denetim gerçekleştirdiğini vurgulayan Memişoğlu, şu açıklamalarda bulundu:

“2023 Mart sonunda ihbar aldık. Önce CİMER’e, ardından bakanlığa ve İl Sağlık Müdürlüğü’ne gelen ihbarı değerlendirdik. Sağlık hizmetlerimizi denetleme ekipleri, ilgili hastanelerde soruşturma yürüttü ancak somut delil bulunamadı. Denetim ekibi, ‘Burada sorun var ama delil bulamadık’ diyerek bize geri döndü. Daha önce de benzer denetlemelerde fazla bulgu elde edemediğimiz için İstanbul Emniyeti Mali Büro’dan bir yetkiliye başvurduk. Gizli bir teknik takip gerektiğine karar verdik.”

Bakan Memişoğlu, “2023 Mayıs’ında İstanbul Mali Şube’ye gizli bir yazı yazarak teknik takibi başlattık. Bu bilgi sadece 4 kişiyle paylaşıldı. Çünkü içeride kimin ne olduğu belirsizdi. İçişleri ve Adalet Bakanlığı ile iş birliği içinde hareket ettik ve operasyonu bu ekiple başlattık” dedi.

Aynı zamanda hastaneleri denetlemeye devam ettiklerini söyleyen Bakan Memişoğlu, “Bebek nakillerini engellemeye çalıştık. Bebeklere kötü muamele yapıldığını düşündük. Operasyon sırasında bebeklere zarar verme ihtimalini hesaba katmamıştık. Denetimlerimizi sürdürdük. Savcılık ve mali şube çalışmalarımızı gizlilik içinde yürüttü. Gerekli deliller elde edilene kadar sessiz kaldık” şeklinde konuştu.

Bu arada özel hastanelere ilişkin denetimlerin devam ettiğini belirten Bakan Memişoğlu, “Denetleme sisteminin güncelleneceğini ve özel sağlık kurumlarına ilişkin yapısal reformların gündemde olduğunu” açıkladı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla gereken adımların atılacağını vurguladı.