Yerli Deniz Torpido ve Füze Sistemleri, Deniz Kuvvetleri’ni Güçlendiriyor

Donanmaya 3 yeni güç

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla SSB tarafından geliştirilen “Deniz Torpido ve Füze Sistemleri”, geçtiğimiz günlerde Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve diğer sektör temsilcilerinin katılımları ile SSB’de imza töreniyle tanıtıldı.

Milli Savunma Bakanı Güler, imza töreninde yaptığı konuşmada, “İbni Haldun’un dediği gibi ‘Coğrafya kaderdir’. Denizlerimiz de bu kaderin koruyucusu ve kuvvet çarpanıdır. Yerli ve milli denizaltı torpidomuz Akya, milli seyir füzemiz Atmaca ile yüksek etkilere sahip Sapan füzemiz, donanmamızın karasularımız ve uluslararası sulardaki görevlerinde büyük katkılar sağlayacak” dedi.

SSB Başkanı Görgün ise, “Bu sistemler sayesinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Mavi Vatan’ın en uç köşesinde dahi gücünü ispat edebilecek. Bölgedeki caydırıcı güç olarak sahada kendisine yer bulacak ve bu şekilde denizlerdeki menfaatlerimizi korumamıza, bölgedeki barışı tesis etmemize büyük katkılar sağlayacak” şeklinde konuştu.

Atmaca seyir füzesi, hücumbot, firkateyn ve korvetlerde kullanılabilecek şekilde ROKETSAN tarafından geliştirildi. Yüksek vuruş hassasiyetine sahip olan füze, 220 kilometre menzili ve düşük radar iziyle dikkat çekiyor.

Akya ise ROKETSAN tarafından milli imkanlarla geliştirilen bir denizaltı torpidosu. Bu yeni nesil ağır sınıf torpido, denizaltılar başta olmak üzere çeşitli sınıf denizaltı ve suüstü hedeflerine angajman yeteneğine sahip.

Hava savunma füzesi olan Sapan ise savaş uçakları, İHA’lar, helikopterler ve seyir füzeleri gibi hedeflere karşı kullanılıyor. Başlıca özelliklerinden biri ise hedefini şaşırtmadan vurabilmesi.