Yerlikaya Hakkari’de Kardeşlik ve Birlik Mesajı Verdi

Bakan Yerlikaya, Hakkari'de Cilo Festivali'ne katıldı: Terörün son çırpınışları






Bakan Yerlikaya Hakkari’de Festival Alanında Karşılandı

Bakan Yerlikaya Hakkari’de Festival Alanında Karşılandı

Bakan Ali Yerlikaya, Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin ile Hakkari Valisi Ali Çelik ve Yüksekova Kaymakamı Mustafa Akın tarafından karşılandıktan sonra ilçeye 50 kilometre uzaklıkta bulunan Cilo Dağları ve Sat Buzul Gölleri Milli Parkı’ndaki festival alanına geldi. Bakan Yerlikaya, burada halaylar ve çiçeklerle karşılandı. Vali Çelik’ten aldığı bilgiye göre festivale 30 bin kişinin katıldığını öğrenen Bakan Yerlikaya, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“40 yıldır kardeşliğe pusu kurmaya cüret edip, gölge düşürmeye çalışanlara karşı kararlılıkla mücadele ettik. Bölgenin terörden temizlendiği bu dönemde düzenlenen festival de bu kararlılığın bir göstergesidir.”

“Bin yıldan beri bu topraklarda kardeşçe yaşıyoruz. Bu kardeşliğimize pusu kurmaya, gölge düşürmeye cüret ediyorlar. Terörle kararlılıkla mücadele ediyoruz.”

“Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, aziz vatan topraklarında 85 milyon aziz milletimizin kardeşliğine hiç kimse ama hiç kimsenin gölge düşürmesine, pusu kurmasına müsaade etmedik, etmeyeceğiz.”

“Terörün son çırpınışları. Ne noktaya geldiklerini görüyoruz. Hakkari’de çağlayan bu neşenin, ümidin, büyük ve güçlü Türkiye idealine nasıl sarıldığının heyecanını yaşayalım.”

“Başta Mehmetçiğimiz olmak üzere İçişleri Bakanlığımızdaki güvenli birimlerimiz, Milli İstihbarat Teşkilatımızla beraber, devletimiz ve milletimizle bir, beraber gece gündüz demeden kardeşliğimizi sonsuza dek sürdürme noktasında kararlıyız.”

Bakan Yerlikaya, herkesin kardeşliğe pusu kuramayacağını ve birlikte gölge düşüremeyeceğini vurgulayarak, “Buraya gelebilen 30 bin kardeşimin gözlerinde, gönüllerinin bunu söylediğini görüyorum. Allah’a şükürler olsun. Sadece 85 milyon kardeşlerimiz değil, dünyanın her yerinden gelen misafirler, bu güzel şehirde birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi keşfedecekler” dedi.