Yeşildere Mahallesi’nde Yaşanan Tehlikeli Taksici Olayı

Antalya'da dehşet anları: Taksi şoförünün boğazına bıçak dayadı

Dün saat 16.00 sıralarında Muratpaşa ilçesi Yeşildere Mahallesi’nde ilginç bir olay yaşandı. Haberimize göre, Orbay Çelik ve beraberindeki arkadaşı Hafız Yorulmaz’a ait taksiye bindi. Ancak, ilerleyen bir süreçte mahallede uygulama yapan motosikletli polis timleri taksi şoförüne ‘dur’ ihtarında bulundu. Orbay Çelik ise taksi şoförüne durmaması yönünde bir istekte bulundu.

Maalesef, taksi şoförü Hafız Yorulmaz bu isteği karşılamadı ve polislerin yanına giderek aracı durdurdu. Bu sırada Orbay Çelik, taksi şoförünün boğazına bıçak dayadı. Durumu farkederek müdahale etmeye çalışan motosikletli polis timi ise taksi içine biber gazı sıktı. Buna rağmen Orbay Çelik ve arkadaşı araçtan inerek, polisleri bıçakla tehdit etti.

Polis ekiplerinin müdahale etmek istemesiyle birlikte Orbay Çelik ve arkadaşı yaya olarak kaçmaya başladı. Yardım istemek için yakınlarına ait bir eve sığınan Orbay Çelik, polisleri kendisine zarar vereceğini ve evi yaktığını söyleyerek tehdit etti. Durumun ciddiyetini gören polis ekipleri, itfaiye ve sağlık ekibini olay yerine çağırdı.

Evin etrafının sarılmasının ardından polis ekipleri biber gazı kullanarak içeriye girdi ve Orbay Çelik’i etkisiz hale getirdi. Orbay Çelik kelepçelenerek polis aracına bindirildi. Söz konusu olaya tepki gösteren mahalle sakinleri ise polis tarafından uzaklaştırıldı.

Bıçakla tehdit altında olan taksi şoförü Hafız Yorulmaz ise sağlık ekibi tarafından kontrol edildi. Durumunun iyi olduğunu ve tedavi istemediğini dile getirdi. Yorulmaz, yaşadığı olayı anlatarak, “Adrese gittim ve müşterileri aldım. Sonra devam etmemi istediler. Uygulama noktasına gelince durmamı istemediler. ‘Yürü’ dedi ve bıçağı boğazıma dayadı. Ondan sonra polisler biber gazı sıktı. Ardından bıçağı karnıma tutmaya başladı. Ben taksiyi durdurmuştum, çalıştırdı ve gaza bastı. Biraz ilerledim ve sonrasında kaçtı. Boğazıma bıçak dayadı, polislere de bıçak çekti. Biz taksiciler olarak her zaman kelle koltuktayız” şeklinde konuştu.