Yeşilköy’deki Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi’ne taşınan Cerrahpaşa: İstanbul’da Sağlık Hizmetleri Yenilenme Sürecinde

Cerrahpaşa 6 yılda yenilenecek

Yeşilköy’deki Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi’ne taşınan İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, Cerrahpaşa’nın yenilenme süreci hakkında bilgi verdi. Deprem riskine karşı boşaltılan Cerrahpaşa’nın taşınma işleminin tamamlandığını belirten Prof. Dr. Aydın, yenilenmenin 3 etaptan oluştuğunu ve en az 6 yılda tamamlanacağını söyledi.

Şu anda Cerrahpaşa’nın tüm poliklinik hizmetleri ile çocuk hastalıkları ve nöroşirürji bölümlerinin Cerrahpaşa Yerleşkesi’nde devam ettiğini ifade eden Rektör Aydın, cerrahi birimlerin büyük bir kısmının ve yatan hastaların ise Yeşilköy’deki Prof. Dr. Murat Dilmener Hastanesi’nde olacağını açıkladı. Cerrahpaşa’nın iki yerleşkeye bölündüğünü ve bu şekilde hizmetlerine devam edeceğini belirten Rektör Aydın, yenilenmenin beraberinde 5 ayrı projenin eşzamanlı olarak yürütüldüğünü söyledi.

Rektör Aydın, “Tarihi Cerrahpaşa Yerleşkesi’nde tarihi yapıların restorasyonu devam ederken, aynı zamanda yeni hastane binalarının yapım sürecinde önemli bir aşamaya gelinmiştir” şeklinde açıklamada bulundu. Toplam 650 bin metrekarelik kapalı alanı olan ve üç etaptan oluşan projenin 1. etap hastane yapılarının ihalesinin yapıldığını ve yaklaşık 220 bin metrekarelik kapalı alana sahip sismik deprem izolatörlü hastane binalarından oluştuğunu belirten Aydın, bu etabın kaba inşaatının 2 yıl süreceğini ifade etti. 1. etap tamamlandığında hem hasta hizmetleri hem de eğitim ve araştırma faaliyetlerinin modern imkanlara kavuşacağını söyledi.

Denizden ve havadan hasta transferine imkan sağlayacak olan Yeni Cerrahpaşa Projesi’nin Türkiye’nin önde gelen sağlık merkezlerinden biri olacağını vurgulayan Rektör Aydın, “Türkiye Yüzyılı Vizyonu’na yakışır bir proje olan Yeni Cerrahpaşa Projesi, Marmara Bölgesi’nin sağlık yükünün önemli bir kısmını üstlenecektir” dedi.

Cerrahpaşa’nın bünyesinde bulunan “Haseki Kardiyoloji Enstitüsü” ise İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesi’nde, yani Samatya’da hizmet verecektir.