Yetenek Avcıları Spora Yön Vermeye Devam Ediyor

Miniklere ‘yetenek’ taraması

Yetenek Avcılarının Okullardaki Çalışmaları Devam Ediyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü sonrası başlatılan Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı, ülkemizde spor alanında potansiyeli olan çocukları belirleyerek onları doğru spor branşlarına yönlendirmeyi hedefliyor. Program kapsamında, bugüne kadar 3 milyon 419 bin 619 çocuğun yetenekleri tespit edilmiş durumda.

İstanbul’daki programın son adımı Başakşehir Mehmet Yaren Gümeli Okulu’nda gerçekleşti. Üçüncü sınıf öğrencilerinden 300’ü çeşitli testlere tabi tutularak spor alanındaki potansiyelleri değerlendirildi.

Programın ilk aşamasında çocukların boy, kilo, kulaç uzunluğu gibi 10 farklı parametre ölçüldü. Ayrıca esneklik, el kavrama kuvveti, dikey sıçrama, geriye top atma, çeviklik ve 20 metre sürat gibi testler uygulandı. Bu testler sonucunda belirlenen çocuklar daha spesifik ve kişisel eğitim programları ile desteklenecekler.

İkinci aşamada spora yönelik yetenekleri olan çocuklar, 10 aylık bir Sporcu Gelişimi ve Eğitimi Programına dahil edilecekler. Üçüncü aşamada ise dayanıklılık, koordinasyon, denge ve görsel reaksiyon gibi özellikler daha detaylı bir şekilde değerlendirilecek. Sonuç olarak her çocuğun uygun bulunduğu spor branşı belirlenecek ve katılımcılara bir spor karnesi verilecektir.