Yıldırım Olayı: Hayvanları Otlatan Sıraç Recep Yaralandı

Ardahan'da çobanı yıldırım çarptı! 'Kıyafetlerim yanmaya başlamış ancak yağmur alevleri söndürmüş'

Yıldırım Düştü, Yaralılar Hastaneye Kaldırıldı

5 Temmuz akşam saatlerinde Sulakyurt köyü kırsalında meydana gelen olayda hayvanları otlatmak için araziye giden Sıraç Recep, ani bir yağmurun şiddetini artırması sonucu şemsiyesini açtı. Bu esnada sürü sahibi Emrah Tırpancı’nın da yanına gittiğini fark eden Recep’e yıldırım düştü. Baygınlık geçiren Recep’in üzerindeki kıyafetler tutuştu ve Tırpancı da hafif yaralandı.

Yağmurla birlikte kıyafetleri sönen Sıraç Recep, Emrah Tırpancı’nın ihbarı üzerine ambulansla Ardahan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı ve daha sonra Erzurum’a sevk edildi. Şehir Hastanesi Yanık Merkezi’nde tedavi gören Recep, sol kolunun haricinde vücudunda yanıklar olduğunu belirtti.

Recep, “Yaylada hayvanları otlatıyordum. Aniden yağmur yağmaya başladı. Sürü sahibi de bize doğru geliyordu. Şemsiyenin altında olduğum için kuru olan kıyafetlerim, yanmaya başlamış ancak yağan yağmur alevleri söndürmüş. Şu anda vücudumun büyük bir bölümü yanmış durumda ancak sağlık durumum iyi” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Üniversitesi’nden (SCÜ) Öğretim Üyesi Dr. Fatih Kartal, yıldırım düşmesine karşı uyarılarda bulunarak, “Hava raporlarını ve tahminlerini takip etmeliyiz. Eğer arazide yakalandıysak çöküp kapanmalıyız. Ağaç altlarına sığınmak yerine kapalı ortamları tercih etmeliyiz” dedi.