Yükseköğretim Kurumları Sınavı Tercih Dönemi Bugün Son Buluyor: İşte Son Dakika Detayları

YKS için son gün... Tercih yapmayan binlerce aday var

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonrasında tercih dönemi bugün sona eriyor. Yaklaşık 3 milyon adayın puanları hesaplandı ve bu adaylar, 1 milyon 111 bin kontenjana yerleşmek için saat 23.59’a kadar tercih yapma şansına sahipler. Ancak yetkililer, halen sisteme giriş yapmayan veya hangi bölüm ve üniversiteleri tercih edeceğine karar veremeyen binlerce adayın olduğunu belirtiyor. Bazı adaylar istedikleri başarı sıralamasını yakalayamadıkları için tercih yapmaktan vazgeçerken, bir kısmı da en uygun bölüm konusunda kararsızlık yaşıyor.

Üstelik, vakıf üniversitelerinin artan ücretleri de bu kurumları tercih etmek isteyen adayları ve ailelerini tereddütte bırakıyor. Son gün tercih yapacak olan adayların, yerleştirme kılavuzunu dikkatlice incelemeleri ve tercihlerini kılavuz bilgileri doğrultusunda yapmaları önem taşıyor. Eğitim uzmanları, “Tercih işlemlerinizi son saatlere bırakmayın çünkü son saatlerde ÖSYM’nin sisteminde yoğunluk oluşma ihtimali var” şeklinde uyarıda bulunuyor.

YKS tercihlerinde adaylar 24 hakka sahip. Tıp, diş hekimliği, eczacılık, hukuk, mimarlık, mühendislik ve öğretmenlik gibi programlara tercih yapabilmek için belirli bir başarı sırası koşulu geçerli olmaya devam ediyor. Bu yıl YKS tercihleri için depremzedeler, 34 yaşını doldurmuş kadınlar ile gazi ve şehit aileleri için özel kontenjan ayrılmış durumda. Sonuçlar 25 Ağustos’a kadar açıklanacak ve üniversite kayıt işlemleri 28 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Elektronik kayıtlar ise 28-30 Ağustos’ta yapılacak.