Yüksel Özgen, Türk Tarih Kurumu Başkanlığı’na Atandı

Türk Tarih Kurumu Başkanlığına Yüksel Özgen atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yayımlanan Resmi Gazete’de yer alan atama kararı sonucunda, Türk Tarih Kurumu Başkanlığı’na Yüksel Özgen’in getirildiği bildirildi. Bu atama, Cumhurbaşkanı Kararnamesi’nin 2. ve 3. maddeleri uyarınca gerçekleştirildi.

Yüksel Özgen, 1971 yılında Çorum’da doğmuştur. İlk, orta ve lise eğitimini Çorum’da tamamladıktan sonra, 1993 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümü’nden mezun oldu. 1994 yılında Kırıkkale Üniversitesi Tarih Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. Yüksek lisansını 1995 yılında Selçuk Üniversitesi’nde, doktorasını ise 2004 yılında Hacettepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü’nde tamamladı.

Kariyerine 1999 yılında Başbakanlık Cumhuriyet Arşivinde Arşiv Uzmanı olarak başlayan Özgen, 2000 yılında bir süre Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği’nde görevlendirildi. 2005 yılında TİKA Türkoloji Projesi kapsamında Arnavutluk Tiran Üniversitesi’nde, 2006 yılında ise aynı proje kapsamında Bosna-Hersek Tuzla Üniversitesi’nde Öğretim Üyesi olarak görevlendirildi. 2009 yılında Çankırı Karatekin Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nde Öğretim Üyesi olarak çalışmaya başlayan Özgen, aynı yıl Üniversitenin Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü Başkanlığı’na atandı. 2014-2018 yılları arasında Çankırı Belediyesi Dr. Rıfkı Kamil Urga Çankırı Araştırmaları Merkezi Koordinatörlüğü ve 2016-2019 yılları arasında Çankırı Karatekin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü görevlerini yürüttü. 2017 yılında doçentlik unvanını alan Özgen, 2023 Ocak ayında Kırıkkale Üniversitesi’nde Profesörlük kadrosuna atandı.