Yunus Emre Mahallesi’ndeki ‘Karakız’ın Kaybolan Yavruları İçin Mahalle Dayanışması!

‘Karakız’ın yavruları için bir mahalle seferber oldu

İstanbul Sultangazi’deki Yunus Emre Mahallesi, Koruma Altında Bulunan Mahalle Kedilerinin Mağduriyetiyle Yüzleşiyor

Yunus Emre Mahallesi sakinleri, bakımlarını üstlendikleri kedilere isimler vererek özen gösteriyorlar. Bu kapsamda, kendilerine ‘Karakız’ adı verilen bir kediye de sahip oldular. Geçen yıl, ‘Karakız’ iki yavru dünyaya getirdi, ancak ne yazık ki yavrular kayboldu. Mahalleli, “Birileri evde bakmak için almıştır” düşüncesiyle sessiz kalmayı tercih etti. Fakat, bu yıl ‘Karakız’ 3 yavru daha doğurdu ve maalesef bu yavrular da henüz 15 günlükken gözden kayboldu. Bu durum karşısında, ‘Karakız’ adeta dünyaya küsmüş durumda. Gündüzleri yuvasından hiç çıkmıyor ve geceleri sürekli olarak ağlıyor. Mahalle sakinleri her ne kadar uğraşsalar da ‘Karakız’ı teselli etmekte başarısız oldular ve yavruları bulmak için harekete geçme kararı aldılar. Ancak, ne kadar uğraşsalar da yavruları bir türlü bulamadılar.

Durumun ciddiyetini gören mahalledeki caminin imamı Şahin Erdoğdu’dan yardım istendi. Erdoğdu, cami hoparlöründen bir anons yaparak, ‘Karakız’ın sürekli olarak ağladığını, yavruları alan kişilerin geri getirmesi gerektiğini duyurdu. Fakat, yine de yavrular hakkında herhangi bir haber alınamadı.

Mahalle sakini Ahmet Türkmen (61), anne kedinin gece boyunca ağladığını belirterek, “3 yavru bir haftadır kayıp. Ön kapımızda onları seviyorduk, çocuklar onlarla oynuyordu. Bazen çocuklar alıp götürüyor, biz de onları anneden ayırmamaları konusunda uyarıyoruz. Camiden anons yapıldı fakat bekleyiş hâlâ devam ediyor. Eğer geri gelirlerse, biz de mutlu oluruz” dedi.

Başka bir mahalle sakini olan Ali Saltık (25) ise kendi evinde de bir kedi beslediğini belirterek, “Karakız bizim sevdiğimiz, tatlı bir kedi. Yavruları da çok güzel olacağından dolayı onları alanların geri getirmesini rica ediyoruz. O da bir anne ve şu an acı çekiyor” şeklinde konuştu.

Anons yaparak kedilerin geri getirilmesi çağrısı yapan imam Şahin Erdoğdu ise “Karakız sabahın ilk ışıklarına kadar sürekli olarak ağlıyormuş. Biz insanız ve bu duruma dayanamıyoruz, bu yüzden bir anons yaptık fakat herhangi bir geri dönüş olmadı. Benim de kendi bir kedi dostum var. Onun hikayesi de oldukça ilginç. Kışın bir akşam, kapım çalındı ve cenaze için gelinmiş sandım. Kapıyı açtığımda, karşımda zorla içeri girmeye çalışan bir kedi vardı. Ona ‘Arsız’ adını verdim. Şimdi, camimize bile geliyor ve cemaat tarafından çok seviliyor. Hayvanlar, Allah’ın sessiz kullarıdır. Dolayısıyla, vatandaşlarımızdan kış mevsimi yaklaştıkça evlerin önüne bir kap mama ve su bırakmalarını rica ediyorum” şeklinde konuştu.