Yüreğir’de Trafik Tartışması Kavgaya Dönüştü

Arkadaşının kavga ettiği kişilerle karşılaşınca havaya ateş açtı... Kendini bu sözlerle savundu

Yüreğir ilçesinde yaşanan olay, 30 Temmuz akşam saatlerinde Kozan Caddesi’nde gerçekleşti. Ahmet E. ve M.T. adlı motosiklet sürücüleri arasında trafikte “yol vermeme” meselesi yüzünden bir tartışma çıktı. Zamanla büyüyen tartışma ise kavgaya dönüştü ve Ahmet E., M.T.’ye saldırıp olay yerinden kaçtı. Durumu fark eden çevredekiler hemen polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. M.T. ambulansla Yüreğir Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı ve tedavi altına alınırken ailesi de hastaneye geldi.

Kaçan Ahmet E., kardeşi Yiğit E.’yi cep telefonu aracılığıyla arayarak Kozan Caddesi’nde biriyle tartışıp darbettiğini ve hastaneye giderek durumu hakkında bilgi almasını istedi. Bunun üzerine Yiğit E. ve Ahmet E.’nin arkadaşı Harun A., Yüreğir Devlet Hastanesi’ne gittiler. Hastanede M.T.’nin yakınlarıyla karşılaşan Harun A., belinde bulunan ruhsatsız tabancayı çıkararak havaya iki el ateş açtı. Bu anlar hastanenin güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Harun A. ve Yiğit E. ise olay yerinden kaçtılar.

Polis, Ahmet E. ve Harun A.’yı gözaltına aldı. Ahmet E., ifadesinde M.T.’nin tartışma sırasında kendisine tabanca ile tehditler savurduğunu ve bu nedenle kavga çıktığını belirtti. Harun A. ise ifadesinde, “Hastaneye girdiğimde karşı gruptan 20 kişiyi gördüm ve korktum. Bu yüzden havaya ateş açıp kaçtım” şeklinde konuştu.

Şüphelilerin işlemleri sonrasında adliyeye sevk edildi. Ahmet E. tutuklanırken, Harun A. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Polis ekipleri ise Yiğit E.’yi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor. (DHA)