Yüreğir’de Yaşanan Cinayetin Şüphelisi Tutuklandı: Aşkın Kaya’nın Ölümü Detaylarıyla Ortaya Çıktı

Korkunç cinayette kan donduran detaylar! Kardeşi yerine öldürülmüş

Yüreğir ilçesi Ulubatlı Hasan Mahallesi’nde yaşanan olay, 5 Eylül tarihinde gerçekleşti. Aşkın Kaya’nın yaşadığı terk edilmiş bir binadan yayılan kötü kokular, komşular tarafından polise bildirildi. İhbar üzerine eve gelen ekipler, Kaya’nın çürümüş cesediyle karşılaştı. Yapılan inceleme sonucunda, olayın şüpheli bir ölüm olduğu belirtildi ve Kaya’nın cansız bedeni Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Yapılan otopsi sonucunda ise Kaya’nın, 2 Eylül tarihinde başından ve göğsünden tabancayla vurularak öldürüldüğü tespit edildi.

Olayın aydınlatılması amacıyla, Cinayet Büro Amirliği tarafından özel bir ekip kuruldu. Cinayet dedektifleri, yapılan çalışmalarda 8 Haziran 2022’de aynı mahallede meydana gelen ev kurşunlama olayında Muhammet Saydam’ın Kadir Tunç tarafından öldürüldüğünü ve Aşkın Kaya’nın cinayetinin de aynı nedenle işlendiğini düşündü. Araştırmalar sonucunda, Kaya’nın, kardeşi Emrah Kaya’nın cezaevinde olduğu bir gün Muhammet Saydam ile buluşma bahanesiyle toplantı düzenlediği ortaya çıktı. Saydam ailesi, Muhammet Saydam’ın ölümünden Emrah Kaya’yı sorumlu tutuyor ve cezaevinde olması nedeniyle ağabeyi Aşkın Kaya’nın öldürüldüğünü iddia ediyor.

Polis, soruşturmayı derinleştirdi ve cinayetin yaşandığı bölge ve güzergahta bulunan bin saatlik kamera görüntülerini inceledi. Bu görüntüler sayesinde Kaya’yı evinde öldürdüğü belirlenen Yasin Saydam’ı takibe aldılar. Şüpheli, olayın hemen ardından Kocaeli’ye kaçtı ve sahte kimlik kullandığı ortaya çıktı. Polis, cinayet şüphelisi Saydam’ı ve ona yardımcı olduğu düşünülen Berat S. ve Mehmet Şirin U. adlı kişileri teknik takiple belirledi. Şüphelilerin adreslerini tesbit eden polis, eş zamanlı operasyonlarla 4 farklı ilde 9 şüpheliyi gözaltına aldı.

Adana Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen şüphelilerden Yasin Saydam, cinayeti işlemediğini iddia etti. İşlemlerinin ardından “kan gütme saikiyle adam öldürme” suçundan adliyeye gönderilen Yasin Saydam, tutuklandı. Berat S. ve Mehmet Şirin U. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, diğer 6 şüpheli ise savcılık talimatıyla serbest kaldı.