Zafer’de Balkon Olayı: Binada Çökme!

Bahçelievler'de bir binanın balkonu kısmen çöktü! Bina tamamen boşaltıldı


İstanbul Bahçelievler’de Bir Binada Balkon Çökme Olayı!

İstanbul’un Bahçelievler ilçesine bağlı Zafer Mahallesi’nde bulunan 4 katlı bir binanın balkonunda saat 03.00 sıralarında kısmi çökme meydana geldi. Zabıta ekipleri hemen harekete geçerek binayı boşaltırken, çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı. Toplamda 11 dairenin bulunduğu bina tamamen boşaltıldı ve ekiplerin çalışmaları devam etmektedir.

Bahçelievler Belediyesi ise konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “İmar işlem dosyasında yapılan kontrolde, binanın ruhsatının Zemin+4 Normal Kat için 08.05.1975 tarihinde tanzim edildiği ve 15.06.1977’de yapı kullanma izin belgesinin alındığı belirlendi. Ancak proje ve ruhsata aykırı olarak 5. katın kaçak yapıldığı tespit edilmiş ve imar affı kapsamında Zemin+5 Normal Kat için yeni bir yapı kullanma izin belgesi düzenlenmiştir. Tapuda 14 bağımsız bölüm bulunan binada, mülk sahiplerine 10 gün içinde eşyalarını taşımaları ve tahliye edilerek mühürlenmesi hususunda bilgilendirme yapılmıştır.”

Balkonu çöken apartmanda oturan Cüneyt Direk ise şu ifadeleri kullandı: “Gece saat 03.00’te eşim arayarak ‘5. katta balkon çöktü’ dedi. Hemen binayı boşaltmamızı istediler. Şu an bina tamamen boş, ama ben mağdurum. Kiracıydım ve şu an nereye gideceğim konusunda endişeliyim. Eşyalarım hala içeride, durum gerçekten zor. Devletimizden ve belediyemizden yardım bekliyorum.”