Zeytinburnu’nda Motokuryenin Hayatını Kaybettiği Trafik Kazası Tepki Doğurdu

Motosikletli Yunus Emre Göçer'in ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğluna yurt dışı yasağı

Zeytinburnu istikametindeki Avrasya Tüneli çıkışında 30 Kasım Perşembe günü meydana gelen bir kaza, büyük bir üzüntüye neden oldu. Kazada geçtiğimiz günlerde motosiklet sürücüsü Yunus Emre Göçer’in hayatını kaybetmesiyle sonuçlandı. Göçer, Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud’un kullandığı otomobilin 06 CD 4581 plakalı aracına çarpması sonucu ağır yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Ne yazık ki, tüm tıbbi müdahalelere rağmen yaşamını kaybetti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Göçer’in ölümünden sonra yapılan bir incelemede, Mohamud’un ilk tespitte kusurlu olmadığı belirtilen sonuçlar üzerine yeni bir değerlendirme yapılması için dosyanın bilirkişiye gönderilmesine karar verdi. Ayrıca Mohamud hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirildi. Yapılacak yeni değerlendirme sonucunda Mohamud hakkında tutuklama kararı çıkabileceği düşünülüyor.

Bu üzücü olayın ardından, motosiklet kuryeleri, arkadaşlarının yaşadığı acıya tepki göstererek bir eylem düzenledi. Kuryeler, motosikletlerine arkadaşlarının fotoğraflarını yapıştırarak “Sadece paket değil can taşıyoruz” pankartıyla bir basın açıklaması yaptı. Avukat Iyaz Çimen, grubun sözcüsü olarak yaptığı açıklamada, “Arkadaşımız Yunus Emre Göçer’in dün saat 12.55’te Avrasya Tüneli’nden Aksaray sapağına dönüş yaparken arkadan gelen bir aracın hızla çarpması sonucu hastanede yoğun bakım altında olması ve sürücünün hala gözaltında olmaması hepimizi derinden etkilemektedir” dedi. (DHA)

Bu üzücü olayda hayatını kaybeden Yunus Emre Göçer’e Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Maalesef, trafik kazalarında yüreklerimiz burkuluyor. Bu tür kazaların tekrarlanmaması için daha fazla dikkat ve güvenliği elden bırakmamamız gerekiyor.