Zeytinburnu’nda Parkta Gerçekleşen Satırlı Cinayetin Sanığına Verilen Cezanın İtiraz Yarattığı Vakada Adalet Arayışı Devam Ediyor

Bu neyin indirimi

27 Aralık 2021 tarihinde İstanbul Zeytinburnu’ndaki bir parkta gerçekleşen olayda, Murat Keskinbıçkı’nın hayatını kaybettiği bir ceset bulundu. Keskinbıçkı, başına defalarca satır darbeleriyle öldürülmüştü. Polis, parkta zaman zaman gelen ve tanımadığı kişilerle kavgaya karışan İsmail Aksoy isimli bir kişiye ulaştı. Şüpheli, cinayetin işlendiği saatlerde parkta olduğunun tespit edildiği telefon incelemesi sonucunda gözaltına alındı. Aksoy’un evinde yapılan aramada, güvenlik kameralarında tespit edilen mont, pantolon ve sarı renkli bot ele geçirildi. Aksoy’un ağabeyi Ersin Aksoy, ifadesinde kardeşinin odasında bir satır gördüğünü ve kardeşinin başka birine zarar vermesini engellemek için satırı çöp konteynerine attığını belirtti. Ancak İsmail Aksoy, suçlamaları kabul etmeyerek “Bahçemize atılan kıyafetler olduğunu düşünüyorum. Görüntülerdeki kişi ben değilim” dedi. İncelemeler sonucunda Murat Keskinbıçkı’nın İsmail Aksoy tarafından tanınmadığı biri tarafından öldürüldüğü belirlendi ve tutuklanan Aksoy hakkında “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezası talebiyle dava açıldı.

Bakırköy 21. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılama sürecinde, sanığın ceza ehliyeti tam olduğu tespit edildi ve Aksoy, cinayeti işlemediğini iddia etti. Son duruşmada tutuklu sanık İsmail Aksoy, “Ben böyle bir şey yapmadım. Beraatımı istiyorum” şeklinde beyanda bulundu. Mahkeme, sanığı “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ancak mahkeme, cezanın sanığın geleceğindeki etkilerini dikkate alarak cezayı 25 yıla indirdi.

Murat Keskinbıçkı’nın parkta yaşanan satırlı cinayeti, daha önce hiç tanımadığı Can Göktuğ Boz tarafından samuray kılıcıyla öldürülen Başak Cengiz vakasını hatırlattı ve bu iki olay arasındaki benzerlik dikkat çekti.

Murat Keskinbıçkı’nın kız kardeşi Nagihan Bağbekleyen, duruşma çıkışında gazetecilere şu açıklamayı yaptı: “Bu adam zaten parkta herkesi rahatsız ediyormuş. Ağabeyime ölden önce satırla saldırmış, tehdit etmiş bir Bulgar turiste. Eğer adam şikayetçi olsaydı, belki ağabeyim hayatta olacaktı. Bu adam serbest bırakıldığında başkasına zarar verebilir. Verilen ceza çok az. İtiraz edeceğiz. Ağırlaştırılmış müebbet cezası almalı.”