Zonguldak’ta Cinsel İstismar İddiaları: Sanık Tutuksuz Yargılanacak mı?

14 yaşındaki kıza cinsel istismarda bulunan sanık için savcı 16 yıl hapis istedi

Zonguldak’ta gerçekleşen bir olayda, İncivez Mahallesi’nde yaşayan Uğur A. adlı bir şahıs, kız arkadaşı İ.A.’yı evine davet edip cinsel istismarda bulunmakla suçlanıyor. İddialara göre, İ.A.’nın cep telefonundaki mesajları gören annesi, durumu hemen şikayet etti. Küçük kızın verdiği ifadede, sanığın kendisine cinsel istismarda bulunduğunu, daha sonra ise kimseye anlatmaması için tehdit ettiğini söyledi. Sanık suçlamaları reddetse de, çocuğun nitelikli cinsel istismarı suçundan dava açıldı.

Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, Uğur A.’nın İ.A. ile olan cinsel içerikli mesajlaşmaları ortaya çıktı. Mesajlarda, sanığın kız çocuğuna cinsel ilişkiyi tarif ettiği ve istediği eylemleri belirttiği anlaşılıyor. Mesajlar, sanık hakkında birçok suçlamaya daha yol açtı. Savcı, “cinsel taciz ve tehdit” suçlamalarıyla sanık hakkında tutuklamayı talep etti. Hapis cezası en az 16 yıl olacak şekilde cezalandırılması istendi.

Ancak mahkeme heyeti, tüm delilklerin toplandığını ve tanıkların dinlendiğini belirterek tutuklama talebini reddetti. Sanığın yurt dışı çıkışı yasaklanarak serbest bırakıldı. Mütalaaya karşı savunma hazırlamaları için süre verilerek duruşma ertelendi. Mahkeme savcısı ise tutuksuz yargılanması talebine itiraz ederek sanığın tutuklanmasını istedi.