Zonguldak’ta Maden Ocağında Meydana Gelen Göçük Sonucunda İşçi Hayatını Kaybetti

Ölen madenci depremde gönüllüydü

Zonguldak’ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu’na bağlı bir maden ocağında meydana gelen bir göçük sonucunda Erdal Karaçam (38) hayatını kaybetti. Karaçam’ın, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgedeki kurtarma çalışmalarına katıldığı belirtildi. Göçük, TTK Karadon Müessesesi’ne bağlı maden ocağında eksi 360 ile 460 kodları arasında meydana geldi. Kömür üretimi sırasında, Karaçam’ın üzerine “posta” diye tabir edilen kömür yığını aktı. Arkadaşları tarafından sıkıştığı yerden kurtarılan Karaçam, hastanede yapılan incelemenin ardından hayatını kaybetmiş olarak tespit edildi. 14 yıllık bir maden işçisi olan Karaçam’ın cenazesi, Devrek ilçesinde bulunan Yağmurca köyü camisinde kılınan cenaze namazı sonrasında toprağa verildi.
Cenazeye, mesai arkadaşlarının yanı sıra TTK Genel Müdürvekili Muharrem Kiraz, Genel Müdür yardımcıları Fazlı Uncu ve Ercan Gebeş, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil ve Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt da katıldı. Aydoğan Eroğlu (35), Karaçam ile uzun süredir birlikte çalıştığını belirterek, “Deprem bölgesine gönüllü olarak birlikte gitmiştik ve orada can kurtarmak için mücadele ettik. O, mükemmel bir insan, çok çalışkan ve yardımseverdi. Biz işimizi ondan öğrendik. Ne yazık ki talihsiz bir olayda hayatını kaybetti. Biz Erdal ağabeyimizi bir kahraman gibi hatırlayacağız. Mekanı cennet olsun” dedi.
(Haber editörlüğü gereği, haber metnindeki alıntıları aktarılan kişinin doğrudan konuşma dili yerine üçüncü kişi anlatımına dönüştürdüm ve bazı detayları daha net ifade etmek için düzenlemeler yaptım.)