10 Ekim Anma Töreni Gerçekleşti

Ankara Tren Garı önünde saldırıda ölenler 9'uncu yılda anıldı

‘Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’nde Yaşamını Yitirenler Unutulmadı:

‘Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’ne katılanlara yapılan saldırı sonucu hayatını kaybedenler için anma töreni düzenlendi. Saldırıda yaşamını yitirenlerin yakınlarının yanı sıra, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, CHP ve DEM Partili bazı milletvekilleri, sendika temsilcileri ve vatandaşlar törene katıldı. Tören alanı ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alan polis, alana giriş yapanları kimlik kontrolü ve üst aramasından geçirdi. 10 Ekim Anıtı’na karanfiller bırakıldı.

Katılımcılar ’10 Ekim’i unutma unutturma’ sloganı attı, saldırıda hayatını kaybedenlerin isimleri de okundu. Törende konuşan Tülay Hatimoğulları, “Hayatlarını kaybedenleri unutmayacağız, unutturmayacağız. Onların tek talebi barıştı. Onların talebi gençlerin umudu ve mutluluğunu haykırmaktı. Kadınların katledilmemesi için mücadele etmeliyiz” dedi.

10 Ekim Barış Derneği Başkanı Mehtap Sakinci ise “Katliamın 108’inci ayında da yine buradayız. Türkiye’nin en büyük sivil katliamında hayatını kaybeden canlarımızı saygıyla anıyoruz. Bu acının unutulmaması gerekiyor” şeklinde konuştu. Sakinci, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin anıtın açılış töreninde kendilerine ve sendika temsilcilerine söz verilmemesine tepki gösterdi. Törenin ardından kalabalık dağıldı. (DHA)