12 Yaşındaki Duru, Okçulukta Dünya Şampiyonu Olarak Göz Dolduruyor

Okçu Duru’nun başarı hikâyesi: Doktor tavsiyesiyle dünya şampiyonu

12 yaşındaki Duru, edebiyat öğretmeni Demet Coşkun ve ASELSAN mühendisi Murat Coşkun’un bir çocuğu. Duru, 6. sınıfta özel bir okula burslu olarak devam ediyor. Spora olan ilgisi, 3 yaşındayken acil serviste tanıştığı doktor Prof. Dr. Gökhan Aydemir sayesinde başladı. Aydemir, Duru’nun doktoru oldu ve düzenli olarak rutin kontroller için görüşmeye başladılar.

Duru 8 yaşına geldiğinde, Prof. Dr. Aydemir onun boyunun, kas yapısının ve fiziğinin spora, özellikle de okçuluğa uygun olduğunu söyledi. Ailesi bu tavsiyeyi dikkate alarak Duru’yu bir okçuluk kursuna yazdırdı. İlk yılında Türkiye 2.’si olan Duru, sonraki süreçte 11 madalya kazandı. Şimdi 12 yaşında olan Duru, Fransa’da düzenlenen Nimes Uluslararası Salon Okçuluk Dünya Şampiyonası’nda finalde İsviçreli rakibini geride bırakarak dünya şampiyonu oldu.

Prof. Dr. Gökhan Aydemir, Duru’nun doktoru olduğu gibi aynı zamanda Haliç Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapıyor. Aydemir, Duru’nun hayatına nasıl etki ettiğini ve duygularını şu şekilde ifade etti: “Duru’nun okçuluk branşına uygun olduğunu düşündüm çünkü dikkatli ve konsantrasyonu çok yüksek bir çocuk. Eklem tendonları, omuz, sırt ve bacak kaslarının kuvvetli yapısı, Duru’nun bu alanda başarılı olabileceğini gösteriyordu. Bu başarı karşısında gururlandım ve mutlu oldum.”

Duru’nun annesi ve Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olan Demet Coşkun, büyük bir gurur duyuyor: “Prof. Dr. Gökhan Aydemir, Duru’nun fiziksel özelliklerine bakarak okçulukla ilgilenirse başarılı olabileceğini söyledi. Bu bize hiç akla gelmeyen bir tavsiye oldu. Hemen bir kurs araştırdık ve ikinci el bir yay aldık. Zafer geldiğinde göz yaşlarımı tutamadım. Hem bir anne hem de bir öğretmen olarak onun hem sporda hem de derslerinde başarılı olacağına inanıyorum.”

Duru Coşkun, haftada 4 gün, yaklaşık 2 saat antrenman yaptığını belirtiyor ve “Turnuvalarda puan toplayarak milli sporcu olmayı hedefliyorum” diyor.