13 Yaşındaki Kıza Cinsel İstismar Suçundan Yargılama Yeniden Başlıyor

Ankara'da çocuğa istismar davasında beraat kararına bozma: DNA örnekleri unutulmuş




13 Yaşındaki Kıza Cinsel İstismar Suçundan Yargılama Yeniden Başlıyor

11 Kasım 2021’de yaşanan olayda, F.A. ile Y.C. isimli şahıslar, sosyal medya üzerinden tanıştıkları 8’inci sınıf öğrencisi N.Y.’yi alkol aldırarak metruk bir alana götürdü. N.Y. alkolün etkisiyle fenalaştı ve baygın bir halde evine götürüldü.

N.Y.’nin ailesi durumu öğrenince polise başvurdu ve F.A.’nın cinsel istismarda bulunduğunu iddia etti. İfadelerin ardından serbest bırakılan şüpheliler, güvenlik kamerası görüntülerinde N.Y.’yi baygın halde eve götürürken görüntülendi. F.A. tutuklandı ve ‘cinsel istismar’ suçundan Ankara 36’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaya başlandı. Y.C. hakkında ise kovuşturmaya yer olmadığı kararı verildi.

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 17’nci Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını bozarak DNA incelemesi yapılmadan verilen kararı eleştirdi. Yapılacak yeni yargılamada F.A. ve Y.C. hakkında ‘çocuğun cinsel istismarı’ ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’ suçlarından karar verilecek. Ayrıca alkol verme suçundan da işlem yapılacak.

N.Y.’nin avukatı Büşra Ayaz, “Müvekkilim 13 yaşındaki bir kız çocuğu, 22 yaşındaki bir şahıs tarafından tecavüze uğradı. Hukuki mücadelemiz 3 yıldır devam ediyor ve maalesef yerel mahkeme sanık hakkında beraat kararı verdi. Tanık beyanlarına dayanarak yazılı bir şekilde hüküm eksik bir şekilde kurulmuş. Yeniden yapılacak yargılamada tüm bu hususlar dikkate alınacak ve adalet yerini bulacaktır” şeklinde açıklamada bulundu.