15 Temmuz Darbe Girişiminin 7. Yılında Çanakkale’de Anma Töreni Düzenlendi

Çanakkale Şehitler Abidesi'nde '15 Temmuz' anması

Çanakkale Valiliği himayesinde, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından, 15 Temmuz darbe girişiminin 7. yılında Şehitler Abidesi’nde anma töreni düzenlendi. Vali İlhami Aktaş, Gelibolu 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral Rasim Yaldız, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, ve diğer yetkililerin yanı sıra birçok vatandaşın katıldığı programda, anma töreni gerçekleştirildi. Törende, Vali Aktaş tarafından Çanakkale Savaşları Kahramanları’nın Atatürk Anıtı’ndaki rölyeflerine çelenk konulmasıyla başlandı. Ardından, İstiklal Marşı okundu.

Anma töreninin anlam ve önemine dair konuşan Vali İlhami Aktaş, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 7. yılında çeşitli etkinlikler düzenlendiğini belirterek, “Türkiye, darbe girişimine karşı mücadeledeki kahramanlarıyla Türkiye Yüzyılı’nı yaşıyor. Bugünü onları unutmadan anmaktayız. Tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde hiçbir zaman hainlere ve terör örgütlerine geçit vermeyeceğimizi haykırıyoruz ve haykırmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Daha sonra Vali Aktaş ve protokol üyeleri tarafından sembolik şehitliklere karanfiller bırakıldı. Şehitler Abidesi Camii’nde Kur’an-ı Kerim tilaveti ve mevlidi şerif okunmasıyla program sona erdi.