15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde Meydana Gelen Zincirleme Kaza Panik Yarattı

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde 10 araç birbirine girdi: 3 yaralı

15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerinde Anadolu’dan Avrupa Yakası’na geçiş istikametinde gerçekleşen bir kaza meydana geldi. Saat 03.30 sıralarında, 34 CVG 730 plakalı alkollü bir otomobil sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybederek arkadan 34 TFN 05 plakalı bir taksiye çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan taksi, önce önündeki 34 TJY 77 plakalı taksiye, ardından ise bariyere çarptı. Yol kaygan olduğu için duramayan 34 DFV 601 ve 34 HGE 03 plakalı 2 araç da bu zincirleme kazaya karıştı.

Kazayı gören vatandaşlar, hemen polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi. İtfaiye ekipleri, taksi sürücüsünün sıkıştığı araca müdahale ederek onu kurtarmayı başardı. Polis ekipleri ise çevredeki güvenliği sağlamak için önlem aldı.

Bu arada, kazanın meydana geldiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde trafiğin kontrollü bir şekilde ilerlemesini sağlamak için çalışmalar yapıldı. Ancak, Avrupa Yakası’ndan Anadolu Yakası’na geçiş yönünde seyreden bir araç, kazayı görmek için yavaşladı. Arkadan gelen başka bir araç, duramayarak yavaşlayan araca çarptı. Bu nedenle polis ekipleri trafik akışını yavaşlatmaya başladı.

Maalesef, soğuk hava sebebiyle kayganlaşan yolda duramayan 3 araç daha öndeki araçlara çarptı. İlk zincirleme kazaya karışan 5 aracın ardından 5 araç daha birbirine girdi. Kazada yaralanan N.B. (56), A.B. (50) ve alkollü sürücü C.A. (44) olay yerindeki sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra en yakın hastaneye götürüldü.

Zincirleme kazanın meydana geldiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde bir süre trafiğin durduğu ancak kazaya karışan araçların kaldırılmasının ardından tekrar açıldığı belirtildi. Neyse ki, kazada can kaybı yaşanmadı ancak 3 kişi yaralandı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.