“15 Temmuz’un Hatıraları Yaşatılıyor: Demokrasi ve Birlik İçin Mücadele 7 Yıl Sonra da Unutulmuyor”

15 Temmuz’u hiç unutmayalım diye ‘Ezilen’ Araç ve ‘O an’ sergisi

7 yıl önce yaşanan 15 Temmuz olayları, demokrasiyi hedef alan darbe girişimi, hafızalarımızda tazeliğini koruyor. Bu acı dolu gece, 251 şehidimizin demokrasi uğruna verdiği mücadele ve milletimizin darbecilere karşı attığı tokat ile hiç unutulmamalı. Bu nedenle her yıl 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleniyor. İstanbul’da Bahçelievler Belediyesi’nin düzenlediği sergi de bu etkinliklerden biri. 15 Temmuz Derneği işbirliğiyle Bahçelievler Kamu Binaları alanında gerçekleşen etkinlikte, “Ezilen Araç” ve “O AN” fotoğraf sergileri açıldı. Açılışa Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç, Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Varank Aslantürk, vatandaşlar ve şehit aileleri katıldı.

Açılışta konuşan Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, “Biz buruk sevinçliyiz, çünkü bu süreçte hem mutluluk, hem de hüzün var. Türkiye, İstiklal Savaşı’nda Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile birleşerek ayağa kalktığı gibi, 15 Temmuz’da da Cumhurbaşkanımız önderliğinde hiçbir ayrım gözetmeden hep birlikte Türk, Kürt, Laz, Alevi, Sünni ve parti farkı gözetmeksizin dik durarak FETÖ örgütüne ve darbecilere karşı durdu” dedi. 15 Temmuz Derneği Başkanı Turunç da yaptığı açıklamada “Hainlik bitmez, şeytanlığın görevi kıyamete kadar devam eder. Bize kurşun yağdırdılar, bizim görevimiz ise iyilik yapmak. Büyük kahramanlar bitmedi, yarının kahramanları da kıyamete kadar devam edecek” şeklinde konuştu.

Bahçelievler’de başlayan “Ezilen Araç” ve “O AN” fotoğraf sergisi Tuzla, Üsküdar, Bağcılar, Zeytinburnu ve Esenler ilçelerinde de ziyaretçilere açık olacak.

15 Temmuz gecesi darbe haberini alan Yasir Çiftçi, yanına 2 kuzenini ve başka bir vatandaşı alarak Atatürk Havalimanı’na gitmek üzere yola çıktı. Bağcılar Basın Ekspres Yolu’nda darbecilerin kullandığı tankın ezdiği araçlardan biri de Çiftçi’nin aracıydı. Çiftçi, kuzenleriyle birlikte araçtan indiklerinde yanlarında götürdükleri vatandaşın ezildiğini düşündüklerini ve bu durumdan dolayı üzüldüklerini belirtti: “Karanlık bir gecede aydınlığa kavuştuk. Vatandaşımızın da ezildiğini düşünerek derin bir üzüntüye kapıldık, ancak sonradan kurtulduğunu öğrenince rahatladık.”

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Treni, Ankara-İstanbul-Konya hatlarında “Türkiye Yüzyılı Kahramanları” temasıyla hizmet verecek. Tren, Ankara’dan başlayarak İstanbul ve Konya arasında iki ay boyunca sefer yaparak hain yapıya karşı farkındalık oluşturacak ve Türkiye’nin kahramanlarını anacak. Toplam 411 kişilik kapasiteye sahip olan tren, 56 bin kilometrelik bir yol kat ederek 60 bin vatandaşı taşıyacak. Seferin uğurlamasını gerçekleştirecek olan Uraloğlu, Milli Mücadele ruhunu yaşamaktan büyük gurur duyduklarını belirterek, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Treni, hızlı tren setiyle Ankara-Eskişehir-İstanbul ve İstanbul-Konya-İstanbul hatlarında belirlenen program dahilinde sefer yapacak. Trenimizin yolu açık olsun. Rabbim, aziz milletimize böyle acılar bir daha yaşatmasın” dedi.