15 Yaşındaki Ayşe Çebi, Karting Dünyasında Kadınların Hızla Yükselen İsmi Olarak Parlıyor

İlk milli kadın karting pilotu Ayşe Çebi... Hızlı ve azimli

15 yaşındaki lise öğrencisi Ayşe Çebi, pandemi sürecinde okula gidemediği zamanlarda hobisi olarak karting yapmaya başladı. Kendini keşfettiği anda, küçük yarış arabasının direksiyonuna oturdu ve pistte ilk kez deneyimledi. 2021 yılında ilk defa yarışlara katıldığında, Türkiye Karting Şampiyonası’nda Junior Kategori genelinde Türkiye üçüncüsü olmayı başardı. Ayrıca kadınlar klasmanında şampiyon oldu. 2023 yılında ise Türkiye Karting Şampiyonası’nın 4. ayağında birinci olarak bitirdi. Avrupa dışındaki yarışlara da katılan Ayşe Çebi, Türkiye’nin ilk milli kadın karting pilotu unvanını elde etti ve bu yıl 4 yurtiçi ve 16 yurtdışı yarışa katıldı. En son olarak Abu Dabi’nin başkenti olan Birleşik Arap Emirlikleri’nde yapılan yarışta Senior Kategorisi’nin genel sıralamasında 5. ve kadınlar klasmanında ise 1. oldu.

Ayşe’nin antrenmanlarını düzenli olarak sürdürdüğü biliniyor ve yaklaşık olarak yılda 150 gününü pistte geçiriyor. Ayşe, yurt dışında WSK, İtalya Şampiyonası ve Lame İtalya gibi dünyanın en prestijli yarış ve organizasyonlarına katılıyor. Ayşe’nin kategorisinde genellikle 40-50 yarışçı bulunuyor. Performansı nedeniyle İlk kez düzenlenen OKN World Cup’a davet edildi ve yarışacak olan 32 pilotun tamamı erkek. Ayşe, karting yarışlarında kadın olmanın bazen zorluklar yaratabildiğini söylüyor ve sebepleri şu şekilde sıralıyor: “Diğer sürücüler sizin kadın bir pilot olduğunuzu bildikleri için geçilmemek için daha fazla zorluk çıkarabiliyor. Bu durum da benim kendi sınırlarımın üstesinden gelmeme ve daha fazla risk almama neden oluyor.”

Ayşe Çebi, yarışırken yaşadığı zorlukları da paylaşarak şunları söylüyor: “Bir yanılgı, kadınların ayrı bir yarıştığını düşünülmesidir. Kartingde kadınlar ve erkekler birlikte yarışıyor. Sadece çok az yarışta, kadınlara ekstra teşvik kupaları veriliyor. Profesyonel kartingde her şey kişiye özeldir. Kask, tulum, araç koltukları, direksiyon şekli ve hatta kilonuza göre ağırlık eklemeleri gibi. Çünkü bu yarışlarda, herkesin eşit ağırlığa sahip olması gerekmektedir. Aksi takdirde, yarış sonrası belirlenen kilonun altında tartılırsanız diskalifiye olursunuz. Benim aracımda, kilomu erkek yarışmacılarla eşitlemek için ilave ağırlıklar kullanılıyor.”