17 yıl sonra yakalandı: Kartal’da kıraathane sahibi cinayetinin şüphelisi gözaltına alındı

Kartal'da cinayet şüphelisi 17 yıl sonra yakalandı

29 Mayıs 2006 tarihinde Kartal, Cumhuriyet Mahallesinde gerçekleşen bir olayda, kıraathane sahibi Tekin Aytar, eski ortağı Mehmet Ş.G. tarafından silahla vurularak hayatını kaybetmişti. Polisin yaptığı soruşturma sonucunda, şüphelinin bir yıl önce kıraathaneye ortak olduğu, fakat daha sonra ayrılarak başka bir kıraathane açtığı belirlendi. Olay günü, eski ortağının dükkânına gelen şüpheli, “Benim hakkımda ileri geri konuşuyormuşsun” diyerek, silahla eski ortağını vurarak kaçmıştı.

Polisin 17 yıldır aradığı Mehmet Ş.G., Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından Kartal bölgesinde dolaştığının tespit edilmesi üzerine çalışmalar başlatıldı. Kısa sürede yapılan operasyon sonucunda, şüpheli Mehmet Ş.G. yakalanarak gözaltına alındı ve Asayiş Şube Müdürlüğüne getirildi.

Sorgulanan şüpheli Mehmet Ş.G.’nin 1998 yılında eşi Nurcan Güneş(36), eşinin annesi Güldenur Kılıç(58) ile eşinin kardeşi İsmail Kılıç(37)’ı tabancayla vurarak öldürdüğü ve cezaevine girerek çıkarılan afla serbest bırakıldığı ortaya çıktı. Cinayeti işledikten sonra firari olarak aranan Mehmet Ş.G. ise bundan sonraki süreçte adliyeye sevk edildi.