18 Kişiye Müşteki olan Ünlü Futbolcuların Dolandırıcılık Davası Gelişmeleri

Seçil’in ponzisinde büyük yüzleşme

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianameye göre, Emre Belözoğlu, Arda Turan, Selçuk İnan, Nestor Fernando Muslera, Buse Terim Bahçekapılı ve eşi Volkan Bahçekapılı da dahil olmak üzere 18 kişi müşteki olarak yer alıyor. Soruşturma sonucunda tutuklanan Seçil Erzan’ın, “Nitelikli dolandırıcılık” ve 12 kez “Özel belgede sahtecilik” suçlarından toplamda 66 yıldan 216 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. 3’ü tutuklu olan 6 şüphelinin ise 3 yıl ile 65 yıl arasında değişen hapis cezaları isteniyor. Erzan’ın 18 müştekiye toplamda 25 milyon 770 bin USD ve 7 milyon 384 bin TL dolandırdığı iddia ediliyor.

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşması, 20 Kasım 2022’de geçekleşti. Yaklaşık 14 saat süren bu duruşmada, sanıklar Seçil Erzan, Nazlı Can, Atilla Yörük, Ali Yörük, Asiye Öztürk, Kerem Can ve Hüseyin Eligül savunmalarını sundu. Seçil Erzan tarafından dolandırıldığını iddia eden Emrah Çolak, Musa Mert Çetin, Burhan Taşpolat, Evrim Pınar Güzel, Emre Çolak, Terim Arıcan, Volkan Bahçekapılı, İbrahim Kocabaldır, Nurettin Gözaçan, Uğur Gözaşan ve Ömer Kahraman ise müşteki olarak ifade verdi. İlk duruşmanın sonunda mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Atilla Yörük ve Nazlı Can’ı yurtdışına çıkış yasağı koyarak tahliye etti. Ancak Seçil Erzan ve Ali Yörük’ün tutukluluk hali devam etti.

Yarın (cuma) gerçekleşecek olan ikinci duruşmada ise mahkemenin kararı doğrultusunda Buse Terim Bahçekapılı, Bülent Çeviker, Emre Belözoğlu, İsmail İbrahim Çağlar, Arda Turan ve Selçuk İnan müşteki olarak ifade verecek ve şikayetlerini anlatacak. İlk duruşmada tanık olarak dinlenmesi kararlaştırılan ve daha sonra iddianameyle birleştirilen Mert Zeydanlı’nın da ikinci duruşmada ifade vermesi bekleniyor. Aynı şekilde, ilk duruşmada zorla getirilmesine karar verilen Semih Kaya, Tanın Yılmaz, Merve Yılmaz, Nur Erkasap, Mustafa Sefa, Candaş Gürol, Fırat Özdemir, Nilgün Arabacı, Gülsenal Bayramova, Oğuzhan Özerk ve Bülent Onat da tanık olarak dinlenecek.

Seçil Erzan’ın kırık telefonunun incelenmesi sonucunda, müştekilere yüksek getirili fon vaat ettiğiyle ilgili yazışmaları ortaya çıktı. Ayrıca, sanıkların telefonlarına ait suç tarihinden geriye 6 aylık arama, aranma ve baz kayıtlarına ilişkin dökümler, Erzan ile Asiye Öztürk’ün imza örneklerine ilişkin Adli Tıp Kurumu raporu ve olay tarihinden geriye 6 aylık kamera kayıtları da dava dosyasına girmesi bekleniyor.

Davanın ilk duruşmasından sonra devam eden “yüksek getirili fon” dolandırıcılığına ilişkin soruşturma kapsamında 2 ayrı iddianame daha hazırlandı. Bu iddianamelere göre, Deniz Güzel, Nuray Şengüler ve Mert Zeydanlı müşteki olarak yer aldı ve böylece müşteki sayısı 21’e yükseldi. Seçil Erzan’a istenen hapis cezası ise 76 yıldan 249 yıla çıktı. Seçil Erzan’ın eski sevgilisi Candaş Gürol da mahkemede tanıklık yapacak.