30 Ağustos ve TSK Kutlamaları: Aktürk’ten Bilgilendirme

MSB duyurdu! Son bir haftada 65 terörist etkisiz hale getirildi

Bakanlık, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve TSK Günü’nü Kutladı

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Bakanlıkta düzenlenen basın bilgilendirme toplantısında, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nü kutladı. Aktürk, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Milli Mücadele kahramanlarını, aziz şehitleri ve ebediyete irtihal eden gazileri rahmet ve minnetle andıklarını belirtti.

Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetlerinin terörü kaynağında yok etme stratejisi çerçevesinde gerçekleştirdiği operasyonlara değinerek, “Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil, 65’i son bir haftada olmak üzere 1 Ocak’tan bugüne kadar 1828 terörist etkisiz hale getirildi. Geçtiğimiz hafta içerisinde Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 1 PKK’lı terörist daha Habur’daki hudut karakolumuza teslim oldu,” şeklinde bilgi verdi.

Aktürk, 22 Ağustos’ta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde meydana gelen araç kazası sonucu şehit olan Piyade Er Uğurcan Işık’a Allah’tan rahmet diledi. Aktürk, hudutların korunmasına vurgu yaparak, “Son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 394 şahıs yakalandı. 1370 şahıs ise hududu geçemeden engellendi. Yakalanan şahıslardan 15’i terör örgütü mensubudur,” dedi.

Aktürk, Türkiye ve Rusya Federasyonu arasında başlayan birleşik kara devriyesinin Barış Pınarı Harekat bölgesinde yeniden başlatıldığını belirtirken, Fırat Kalkanı Harekatı’nın yıl dönümünde Mehmetçikleri kutlayarak, şehitlere rahmet ve gazilere sağlık dilediklerini söyledi.

Müşavir Aktürk, Bakanın faaliyetlerine de değinerek, Milli Savunma Bakanı’nın katılacağı törenleri paylaştı. Ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin etkinliklerine ilişkin de bilgi verdi ve vatandaşları Zafer Bayramı coşkusunu paylaşmaya davet etti.

Tuğamiral Aktürk, eğitim ve tatbikatlar ile doğal afetlerle mücadelede Türk Silahlı Kuvvetlerinin destek vermeye devam ettiğini belirtirken, yerli savunma sanayi ürünlerinin kullanımını artırmanın da önemine değindi. Personel alım faaliyetlerinin planlandığı şekilde devam ettiğini aktaran Aktürk, Bakanlık olarak her geçen gün savunma ve güvenliğin güçlenmekte olduğunu söyledi.

Son olarak, S-400 Hava Savunma Sistemi’nin envanterde bulunduğunu vurgulayan Aktürk, ABD Donanması ile gerçekleştirilen geçiş eğitiminin dostluk ve çalışabilirliği artırmaya yönelik olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye’nin Suriye’deki duruşunu net bir şekilde anlattı ve Katar’la askeri işbirliği hakkında da açıklamalarda bulundu.