31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Türkiye’de Oy Kullanma Süreci

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri... Türkiye'den sandık manzaraları

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri Oy Kullanma İşlemi Başladı

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde oy kullanma işlemi, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlenen saate göre 08.00’de başladı. Türkiye genelinde toplamda 61 milyon 441 bin vatandaş, 206 bin 845 sandıkta oyunu kullandı. Seçimlerde oy kullanma işlemleri saat 17.00’de sona erdi.

YSK, 32 ilde oy verme saatlerini 07.00-16.00 olarak belirleyerek seçimlerin sağlıklı bir ortamda gerçekleştirilmesini sağladı. Batı illerinde ise oy verme saatleri seçim takvimine göre işleyecek.

Seçimlerde dikkat çeken bir diğer nokta ise ünlü sanatçı Candan Erçetin’in Beşiktaş Lütfi Banat Ortaokulu’nda Sandık Kurulu Üyesi olarak görev yapması oldu. Erçetin’in sandık başında görüntülenmesi seçmenleri şaşırttı.

Avcılar’daki Leyla Bayram İlkokulu’nda 19 bin 249 seçmen oy kullanacak. İlçede toplamda 302 bin 280 kayıtlı seçmenin 877 sandıkta oy kullanması bekleniyor. En fazla seçmene sahip olan Yeşilkent Mahallesi’ndeki Leyla Bayram İlkokulu’nda ise oy kullanmak için yoğunluk yaşandı.

Uygun bir ortamda gerçekleştirilen seçimlerde Türkiye’nin en yaşlı seçmeni 117 yaşındaki Arzu Sınıroğlu, oy kullanarak vatandaşlık görevini yerine getirdi.

Diğer taraftan, İzmir Bornova’da at eğitmeni Faruk Ceren ve öğrencisi Melisa Onuk, atlarıyla oy kullanmaya geldi. Faruk Ceren, atlarıyla gelerek farkındalık oluşturmayı amaçladığını belirtirken, diğer seçmenler de bu ilginç durumu fotoğrafladı.

Manavgat’ta oy kullanmaya gelen bir seçmen, Transformers filminden Bumblebee karakterinin kostümüyle dikkat çekti. Oyunu kullanırken Kudüs ve Filistin için dua eden vatandaş, gelecek nesillere mesaj gönderdi.

Seçim günü Türkiye genelinde yaşanan farklılıklar ve ilginç hikayeler, seçmenlerin demokrasiye olan ilgisini gösterdi. Seçimlerin sonuçları merakla bekleniyor.