32 İlde Yapılan Kahramanlar-36 Operasyonlarında 208 Şüpheli Yakalandı

Bakan Yerlikaya duyurdu... 32 ilde terör örgütüne operasyon: 208 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 32 ilde Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) ile mücadele amacıyla gerçekleştirilen “Kahramanlar-36” Operasyonları kapsamında 208 şüphelinin yakalandığını belirtti. Bakan Yerlikaya, teröristlere göz açtırmayacaklarını ve güvenlik güçlerinin kararlılıkla mücadeleye devam edeceğini vurguladı.

Operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinasyonunda Adana, Ankara, Antalya, Balıkesir, Batman, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hakkari, İstanbul, İzmir, Kars, Kocaeli, Konya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Osmaniye, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tunceli ve Van illerinde gerçekleştirildi.

Operasyonlarla, terör örgütüne üye olan ve faaliyetlerde bulunan, şehir merkezlerinde gençlik yapılanması içinde olan, sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütü propagandası yapan, terör örgütü adına finans sağlayan toplamda 208 şüpheli yakalandı. İşin içinde olan kişilerin tespiti ve gözaltına alınmasıyla önemli bir adım atıldığına dikkat çeken Bakan Yerlikaya, başarılı operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polisleri tebrik etti ve milletin dualarının onlarla olduğunu dile getirdi.

Bakan Yerlikaya, “Yılın 365 günü, 4 mevsim, 12 ay, gece gündüz demeden operasyonlar düzenliyoruz. Terörle mücadelemiz, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla devam edecek.” şeklinde konuştu.