8 Yaşındaki Narin Güran’ın Cansız Bedeni Bulundu

Son dakika... Narin Güran cinayetinde gözaltı sayısı arttı! Ön otopsi raporu ortaya çıktı... WhatsApp ayrıntısı

8 Yaşındaki Narin Güran’ın Cansız Bedeni Eğertutmaz Deresi’nde Bulundu

21 Ağustos’ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde yaşadığı evinden Kuran kursuna gitmek için ayrıldı. O günden beri köy ve çevresi özel ekipler tarafından arandı ancak hiçbir iz bulunamadı.

Çalışmalar sonucunda Narin’in küçük cansız bedeni köye 2 kilometre mesafedeki Eğertutmaz Deresi’nin kenarında çuval içinde bulundu. Derenin kenarında bulunan çuval içerisinde taşlarla gizlenmiş vaziyette bulunan Narin’in cansız bedeni otopsi için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Narin’in bulunmasıyla ilgili yaptığı açıklamada şunları belirtti: “Narin Güran küçük cansız bedeniyle birlikte çuval içerisinde dere kenarında bulundu. İlk bulgular, Narin’in öldürüldükten sonra çuvalın içerisine konup dere kenarına taşındığı yönünde. Arama çalışmaları sonucunda uzman ekipler tarafından Narin’in cansız bedenine ulaşıldı. Allah’tan rahmet diliyor, başımız sağ olsun.”

Narin’in bedeni evinden 2 kilometre uzakta, daha önce aranan bir bölgede bulundu ki bu durum cesedin sonradan oraya götürüldüğü şüphesini uyandırdı. Jandarma ekipleri, mahalleye giriş-çıkışları kapatarak olayla ilgili sorgulamalarını derinleştirdi.

Ayrıca, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından anne, baba ve 2 abisinin de bulunduğu 24 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da soruşturmanın derinleştirilerek sorumluların adalet önünde hesap vermeleri için gerekenin yapılacağını belirtti.

Narin’in ölümüne ilişkin hala cevaplanmayan çok sayıda soru bulunuyor. Özellikle, cesedin bulunduğu bölgenin daha önce aranmış olması ve aile bireylerinin şüpheli davranışları, kamuoyunda büyük kuşkular oluşturuyor.

Narin Güran’ın cansız bedeni bulunduğu haberinin ardından kamuoyunda büyük bir üzüntü hakim. Siyasetçilerden spor camiasına kadar birçok kesim, Narin için taziye mesajları yayınladı ve sorumluların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ettiler.