81 İlde Aranan 5 Bin 309 Firari Yakalandı: Çember Operasyonlarıyla Sokaklarımız Daha Güvenli!

Bakan Yerlikaya duyurdu: 5 bin 309 firari yakalandı

81 İlde Aranan Şahıslara Yönelik “Çember Operasyonları” Sonucunda 5 Bin 309 Firari Yakalandı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaya göre, Türkiye genelinde gerçekleştirilen “Çember Operasyonları” kapsamında arama kaydı bulunan 5 bin 309 firari şahıs yakalandı. Suçluların sokaklarımızda rahatça dolaşmasına asla izin vermeyeceğiz ve ailelerimizin huzurunu kaçırmalarına müsaade etmeyeceğiz.

Yakalanan şahısların arasında dikkat çeken detaylar da bulunuyor. Operasyon sonucunda yakalanan kişilerden 10’u 10 yıldan daha uzun süredir aranırken, 41’i 5 ile 10 yıl arasında aranıyordu. Geri kalan 5258 kişi ise 0 ile 5 yıl arasında arananlar arasında yer alıyor.

Son 4 gün içinde gerçekleştirilen yol uygulamaları, iş yeri ve ev baskınları gibi operasyonlarda tam olarak 81 ilde toplamda 5309 aranan şahıs gözaltına alınarak adaletin önüne çıkarıldı. Operasyonları yöneten valiler, kaymakamlar, il jandarma komutanları, il emniyet müdürleri ve operasyonlara katılan tüm polisler, jandarmalar ve sahil güvenlik ekipleri takdir edilmelidir. Aranan şahısları yakalayıp adaletin önüne çıkarmak konusunda kararlı bir şekilde hareket ediyoruz.

Bakan Soylu’nun yaptığı açıklamalar doğrultusunda gerçekleştirilen “Çember Operasyonları” ile Türkiye’nin dört bir yanında aranan şahıslara yönelik etkili bir mücadele yürütülüyor. Yakalanan suçluların adalete teslim edilmesiyle birlikte halkımızın güvenliğine ve huzuruna katkı sağlanmaktadır.