83 Yaşındaki Korhan Berzeg Gönen’de Kayboldu, Köpeği 74 Gün Sonra Geri Döndü

Tahlilleri temiz çıktı: Tina’ya kim baktı

83 yaşındaki Korhan Berzeg, emekli olduktan sonra İstanbul Büyükada’daki evinde yaşamaya başladı. Bir süre önce eşi Angela Berzeg ile Balıkesir’in Gönen ilçesi kırsal Armutlu Mahallesi’ndeki yazlık evlerine giden Berzeg, 17 Haziran’da köpeği Tina ile yürüyüşe çıktı ancak geri dönmedi. Kaybolmasının ardından 74 gün sonra 29 Ağustos sabahı Tina, yazlığa geri döndü. Tina’nın üzerinde herhangi bir kir veya çamur izine rastlanmadı, patileri ise temizdi. Olayın üzerine Gönen Cumhuriyet Savcılığı, Berzeg’in yerini belirlemek için dışkı ve kan örnekleri aldırdı. Ancak yapılan incelemeler sonucunda herhangi bir ipucu bulunamadı.

Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebru Yalçın, Tina’nın dışkısında herhangi bir kemik veya bitki parçası bulunmamasının, hayvanın kapalı bir alanda tutulmuş olabileceğini gösterdiğini belirtti. Prof. Dr. Yalçın, eğer ormanda kalmış olsaydı, hayatta kalmak için başka bir hayvanla beslenmek zorunda kalacağını ve bu sebeple dışkıda kemik parçaları veya bitki parçaları bulunması gerektiğini söyledi. Bu nedenle, Korhan Berzeg’in kapalı bir alanda tutulduğu ihtimali üzerinde duruluyor.

Jandarma ve arama kurtarma ekipleri, 110 kişilik bir ekiple Korhan Berzeg’i arama çalışmalarını sürdürüyor. Tina’nın bulunmuş olduğu bölgede yapılan aramalar yoğunlaştırılarak, mağara, terk edilmiş yapılar ve kullanılmayan evler araştırılıyor.