ABD’nin Türkiye Büyükelçisi Flake ve İstanbul Başkonsolosu Eadeh, Amerikan Bağımsızlık Günü’nü Kutladı.

ABD’nin İstanbul’da bağımsızlık günü: ‘İlişkiler uzaya dayandı’

ABD’nin Türkiye Büyükelçisi Jeffry Flake ve eşi Cheryl Flake ile İstanbul Başkonsolosu Julie Eadeh ve eşi David Ng, ev sahipliğinde Amerikan Bağımsızlık Günü resepsiyonu gerçekleştirildi. Davete iş dünyası liderleri, diplomatik ve askeri temsilciler, din görevlileri, basın mensupları, akademisyenler ve sivil toplum temsilcilerinin de aralarında yer aldığı 1000 kişiden fazla katılım sağlandı. İstanbul Vali Yardımcısı Özlem Bozkurt Gevrek, Türkiye Cumhuriyeti’ni temsilen davette hazır bulundu.

Büyükelçi Flake, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını kutlayarak başladığı konuşmasında, “Atatürk modern Cumhuriyeti kurduğunda dünya oldukça farklı bir yerdi. Geçen yüzyılda birlikte çok şey başardık. İşbirliğimiz ve ortaklığımız göğün ötesine, uzaya kadar ilerliyor.” ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Flake, resepsiyonun gerçekleştiği 13 Haziran’ın eşiyle evlilik yıldönümleri olduğunu söyleyerek davetlilerden alkış aldı. Çiftin favori şarkıları olan “Just the two of us” ile müzik programı başladı ve çiftin çocukları ve torunları da törende yerini aldı.

Bir gün arayla gerçekleşen Rusya ve ABD resepsiyonları dikkat çekerken, iki ülkenin birbirinin resepsiyonuna katılmaması dikkat çekti. Rusya’nın İstanbul Başkonsolosu Andrey Buravov, Rusya’nın Türkiye Cumhuriyeti ile çok yönlü ve karşılıklı yarara dayalı ortaklığı daha da derinleştirmeye kararlı olduklarını belirtti.