Abdullah Melih Barış’a Yargıtay’dan yeni hapis kararı verildi.

8 yıl önce katledilmişti... Nurcan'ın yakınları kararı duyunca yıkıldı: Mezarına gidip ne söyleyeceğim

Abdullah Melih Barış’a, Yargıtay’dan yeni hapis kararı

İstanbul Küçükçekmece’de 30 Ocak 2016 tarihinde kız arkadaşı Nurcan Arslan’ı 11 kurşunla öldüren ve ceza aldıktan sonra Yargıtay tarafından bozulan Abdullah Melih Barış’a, Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 25 yıl hapis cezası verildi. Duruşmada, maktulün ailesi ve avukatları hazır bulundu. Tutuklu sanık Abdullah Melih Barış ise duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katıldı.

Nurcan Arslan’ın kardeşi Gülcan Arslan, “Sanığa verilebilecek en ağır cezanın verilmesini istiyoruz, ailemiz yıprandı ve çok acı çektik” açıklamasında bulundu. Sanık Barış ise olayın cinnet anında gerçekleştiğini iddia ederek, cezaevinde geçirdiği sürenin göz önünde bulundurularak tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme, CMK 307/4 maddesi gereği Yargıtay kararlarına direnilemeyeceği kuralını hatırlatarak Barış’ı ‘kasten öldürme’ suçundan 25 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme ayrıca sanığın iyi halinden indirim yaparak cezayı 25 yıla düşürdü.

Karar sonrası Nurcan Arslan’ın yakınları büyük üzüntü yaşadı. Gülcan Arslan, duygularını “Ben şimdi mezarına gidip Nurcan’a ne söyleyeceğim” diyerek ifade etti.

Müşteki avukatı Sezin Uçar, duruşma sonrasında açıklama yaparak, Yargıtay’ın ‘tasarlayarak öldürme’ kararını bozduğunu ve “Bir tasarlama yoktur” dediğini belirtti. Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin sadece ‘kasten öldürme’ suçundan ceza verdiğini ifade etti.

Önceki kararını bozan Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi, Abdullah Melih Barış’ın ‘kasten öldürme’ suçundan cezalandırılması gerektiği konusunda yanılgılı ve yetersiz gerekçeyle karar verildiği gerekçesiyle yerel mahkemenin kararını bozmuştu. Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi ise sanığı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırmış ve cezayı iyi hal indirimiyle 25 yıla düşürmüştü.