Acıbadem Mahallesinde Çıkan Yangın Faciası Hayatları Kararttı

Kadıköy'de yangın paniği... Mahsur kalan çift aşağı atladı: 1 can kaybı, 2 yaralı

Acıbadem Mahallesi Tekin Sokak’ta saat 04.15 sıralarında meydana gelen yangın faciası büyük bir trajediye sebep oldu. İddialara göre, bilinmeyen bir nedenden dolayı 3 katlı bir binanın 3. katında yangın çıktı. Hatice Arslan, eşi Cemil Arslan ve kızları Şeyma Arslan, yangını fark ederek alevlerden kaçmaya çalıştı. Ancak, alevler hızla daireyi sardığı için aile balkona çıkmak zorunda kaldı. Alevlerin de balkona doğru ilerlemesiyle çift, demir korkuluklardan sarkan bir şekilde kendilerini 3. kattan aşağı bıraktılar ve zemindeki çardağın üzerine düştüler. Maalesef, Hatice Arslan düşme sonucunda olay yerinde hayatını kaybetti, Cemil Arslan ise yaralandı. Yangının etkisinden dolayı dumandan etkilenen Şeyma Arslan ise yangın kontrol altına alındıktan sonra merdivenleri kullanarak aşağıya inmeyi başardı.

Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine, olay yerine hızla çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Yangınla mücadele için itfaiye ekipleri harekete geçerken, polis ekipleri de güvenlik önlemlerini aldı. Sağlık ekipleri, Cemil Arslan ve Şeyma Arslan’a olay yerinde ilk müdahaleleri yaptıktan sonra Kadıköy Numune Devlet Hastanesi’ne sevk etti. Neyse ki, yaralıların hayati tehlikesinin olmadığı belirtildi.

Olayı görenlerden Ahmet Şahin, yangının şiddetli bir şekilde ilerlediğini söyleyerek, “En üst kat dubleks daire yanıyordu. Kadın kendini atarken onu gözlemledik, demirlere tutunmuştu” şeklinde açıklama yaptı. Başka bir tanık olan Cüneyt Özmen ise, “İşten dönüyordum zaten. Alevler oldukça yüksekti, dört yoldan bile görünüyordu. Kadının olduğu yere giden polis araçlarını takip ettim. Kadını, biri asılı halde görmüş, kendi bıraktığı anı gözlemlemişler. Alevler gerçekten büyüktü, ciddi bir durumdaydık” şeklinde konuştu.

Polis ekipleri yangınla ilgili detaylı bir inceleme yapmaktadır ve soruşturma devam etmektedir.