Adalar: Azmanbüs İsyanı Ve Elektrikli Minibüsler

İBB Meclisi’nde ‘Azmanbüs’  atışması

Adalılar “Azmanbüs” isyanıyla eylemler yapıyor

İstanbul’un trafiğe kapalı olan Adalar ilçesinde, atlı faytonların yerine getirilen golf tipi araçların süresi doldu. Bu nedenle, Adalılar tepki göstererek kullanımdan kaldırılması için eylemler yapıyor. Yerine ise elektrikli minibüsler getirildi.

Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararıyla geçici olarak izin verilen golf tipi araçların kullanım süresi, seçimlerden önce birkaç kez uzatıldı. Ancak, sürenin dolmasıyla Adalılar tarafından tepkiyle karşılanan araçlar için yeni çözüm yolları aranmaya başlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis Üyesi Cemil Keskin, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na Adalar’daki soruna nasıl bir çözüm bulacaklarını sordu. Adalar’ın özel çevre koruma bölgesi ilan edildiğini hatırlatan Keskin, “Türkiye’nin tek motorsuz alanı feda edilmektedir” dedi. Keskin’in sorularına Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat yanıt verdi.

Adalar’ın yaz aylarında nüfusunun arttığını ve tatil dönemlerinde ziyaretçi akınının yaşandığını belirten Akpolat, “Minibüs görüntü olarak adaya uygun olmayabilir ancak yaşanan sorunu çözmek İBB’nin görevidir. Eğer adaya uygun bir çözüm bulunursa ben destek olurum” şeklinde konuştu.

Akpolat ayrıca, trafikte eylem yapmanın doğru bir yöntem olmadığını belirterek, Adalıların ve belediye başkanının birlikte kabul edebileceği bir çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.