Adalar’da Elektrikli Minibüsler Ulaşım Sorununu Çözmeye Çalışıyor

‘Azmanbüs’ krizi

Elektrikli Minibüsler Adalar’da Ulaşım Sorununu Gidermeye Çalışıyor

İstanbul’un en popüler turistik yerlerinden biri olan Adalar, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Yaz aylarında nüfusu 60 bini aşan Adalar’da, önceden faytonlarla sağlanan ulaşım 2020 yılında değişime uğradı. Hayvanseverlerin tepkisi üzerine faytonlar yerine 40 adet 13 kişilik elektrikli araçlarla toplu taşıma hizmeti sunulmaya başlandı.

Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), faytonların yerine geçici olarak izin verilen bu elektrikli araçların M tipi araçlar olması gerektiğini belirterek, adaya uygun araçların üretilmesini istedi. Ancak ETT’nin açtığı ihalelere hiçbir araç üreticisinin başvurmaması üzerine, mevcut elektrikli araçların kullanım izin süresi 30 Nisan 2024’te sona erdi.

Bu nedenle, sessiz ve çevreci özelliklere sahip 12 kişilik elektrikli minibüslerle Adalar’da ulaşım sağlanmaya başlandı. Ancak ada sakinleri, “azmanbüs” adını verdikleri minibüslerin adanın dokusuna zarar verdiği gerekçesiyle 4 bin imza topladı. İBB’nin, elektrikli minibüsleri Kurban Bayramı öncesi hizmete alması üzerine Büyükadalılar minibüslerin önüne geçerek eylem yaptı. Ada halkının elektrikli minibüslere olan tepkisi artarak devam ediyor.

Hürriyet muhabiri Aziz Özen, Büyükada’ya giderek “azmanbüs” sorununu yerinde araştırdı. Adalılarla yapılan görüşmelerde, “azmanbüs”e binerek adada ulaşım deneyimini yaşadı. Ayakta yolcu almanın yasak olduğu “azmanbüslerin” Adalar’ın sokak ve caddelerine uyumsuz olduğu belirtildi. Turistlere 61 TL, ada halkına ise 17 TL olan ücretlerde yoğunluklar yaşanmaktadır.

Adalar Kültür Derneği Başkanı Özer Kangül, “Azmanbüslerin adaya zarar verdiğini farketmemiz üzerine yetkililerle görüştük ancak sorun hala devam ediyor. Adayı tanımayan ve halkın rızasını almadan getirilen bu araçlar adanın dokusuna uymamaktadır,” şeklinde açıklamalarda bulundu.