Adalet Bakanı Tunç Mudanya Üniversite Töreninde Konuştu

Bakan Tunç'tan 'yeni anayasa' açıklaması: 'Milletimize olan borcumuzdur'

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Mudanya Üniversite’nde Öğrencilere Konuştu

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bursa’da bulunan Mudanya Üniversite’nin 2024-2025 akademik yıl açılış törenine katıldı. Törene Bursa Valisi Erol Ayyıldız, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ilçe belediye başkanları ve BTSO Başkanı İbrahim Burkay da katıldı. Bakan Tunç, öğrencilere akademik yılın ilk dersini verirken, eğitimin bir ülkenin kalkınması için en önemli unsur olduğunu vurguladı.

Yılmaz Tunç, Türkiye’nin eğitimde sağladığı ilerlemeye dikkat çekerek, “Üniversite sayımızı 66’dan 208’e çıkardık. 81 ilde üniversiteler kurduk ve vakıf üniversitelerinin önünü açtık” dedi. Ayrıca, “Sayın Cumhurbaşkanımız dünya genelinde adaletsizliğe karşı sesimizi yükseltiyor” şeklinde konuştu.

Bakan Tunç, adaletin savunulması için gücün önemine değinerek, “Dünyada mevcut adaletsiz sistemle mücadele etmek gerekiyor. Daha adil bir dünya mümkün” ifadelerini kullandı.

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına da değinen Tunç, “İsrail’in uyguladığı soykırımı durduracak uluslararası bir güç yok. İsrail, soykırımı destekleyenlerin bir maşasıdır” şeklinde konuştu.

Düşünce ve ifade özgürlüğünün önemine vurgu yapan Bakan Tunç, “Fikir özgürlüğü olmadan gelişme mümkün değil. Ancak şiddet çağrısı yapanlar düşünce özgürlüğünden bahsedemez” dedi.

Adalet Bakanı Tunç, Türkiye’de demokratik anayasa ihtiyacına dikkat çekerek, “Türkiye’nin yeni bir anayasaya ihtiyacı var. Yüksek standartlara sahip bir demokrasi için darbe anayasasındaki vesayetçi ruhun azaltılması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Bakan Tunç, “Yargı Reformu Strateji Belgesi”nin yakında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuyla paylaşılacağını belirterek, “Suç ve suçlularla mücadelede önemli adımlar atıyoruz. Yargıda yapılacak reformlarla suç şebekeleriyle mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Son olarak, yeni anayasaya ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Bakan Tunç, “Türkiye’nin ‘Türkiye Yüzyılı’na giriş yapmış bulunmaktayız. Gençlerimize güveniyoruz. Onlar, ülkemizi daha ileriye taşıyacak” ifadelerini kullandı.