Adalet Bakanı Tunç: Yargı Reformu ve Eğitim Töreni

Bakan Tunç: Türkiye Yüzyılı'nı 'adaletin ve hakkaniyetin yüzyılı' yapmak için çalışacağız

Adalet Bakanı Tunç: Hakim ve Savcı Yardımcıları Eğitimi Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı 1. Dönem Hakim ve Savcı Yardımcıları Eğitimi Açılış Töreni düzenlendi. Törende konuşan Adalet Bakanı Tunç, zorlu bir eğitim sürecinin ardından hakim ve savcı yardımcısı olmaya hak kazanan adaylara Türkiye Adalet Akademisi’nde geçirecekleri eğitim döneminde başarılar diledi. Tunç, Türkiye’nin son 22 yılda büyük kalkınma hamleleriyle donatıldığını vurgulayarak, adaletin önemini vurguladı.

Adalet Bakanı Tunç, Türkiye’nin son 22 yılda yargı alanında önemli ilerlemeler kaydettiğini belirterek, “Planlı bir şekilde sürdürülen yargı reformu stratejisi belgeleriyle yüksek standartlı demokrasinin yolunun açıldığını” ifade etti. Tunç, hukukun üstünlüğünü esas alan, güven veren bir adalet sisteminin tesisi yolunda büyük adımlar atıldığını söyledi. Adalet Bakanı, hakim ve savcı adaylarına usta-çırak ilişkisi içerisinde yetişeceklerini de aktardı.

Adalet Bakanı Tunç, hakim ve savcı adaylarına seslenerek, “Özgür bir akılın ve derin muhakeme beceresinin ne denli hayati olduğunu asla unutmamaları gerektiğini” belirtti. Tunç, hukukun üstünlüğünü ve insan onuruna saygıyı ön planda tutmaları gerektiğini vurguladı. Bakan Tunç, adaletin terazisini daha da sağlamlaştırmak için atılan adımların devam edeceğini ve Türkiye Yüzyılı Yargı Reformu Strateji Belgesi’nin yakın zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a arz edileceğini açıkladı.

Törende konuşan Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir ise akademilerinin yenilenen yapısıyla çalışmalarına ara vermeden devam ettiğini belirtti. Özdemir, “Hedefimiz, hukuka ve insan haklarına bağlı, tarafsız, bağımsız hakim ve savcılar yetiştirmek” dedi.