Adana Ortakulunda Cinsel Taciz İddiası

İstismarcı öğretmene 135 yıl istendi... 6 öğrencisinin hayatını kararttı

Adana’da bulunan bir ortaokulun 5. sınıfında öğrenim gören altı kız öğrenci, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri C.C.’nin kendilerine sınıf içinde ve dua okurken cinsel tacizde bulunduğunu ailelerine anlattı. Suç duyurusunun ardından tutuklanan C.C. hakkında yapılan soruşturma sonucunda Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi, ’12 yaşından küçük mağdurların cinsel istismarı’ suçundan hazırlanan iddianameyi kabul etti. Savcı, C.C.’nin her bir kız öğrenci için 22 yıl 6’şar ay ceza almasını talep etti.

Öğretmenin ifadesine yer verilen iddianamede, cinsel istismara uğradığını iddia eden 6 kız öğrencinin açıklamalarına yer verildi. F.B.Y., dua okuduğu sırada öğretmenin kendisine dokunduğunu ve yanına çağırdığını belirtirken, B.K. sınıfta ders sırasında vücuduna dokunduğunu ve niçin yaptığını bilmediğini ifade etti. E.B. ise öğretmenin vücuduna dokunmaya başladığını ve dua okurken dahi kendisine dokunduğunu iddia etti. Diğer kız öğrenciler Z.E. ve F.N.G. ise öğretmenin kendilerine de vurup dokunduğunu öne sürdüler.

Dört kız öğrencinin ailesinin C.C.’den şikayetçi olduğu, 2 ailenin ise şikayetçi olmadıkları belirtildi. C.C. ise öğrencilerine karşı hiçbir cinsel amaç taşımadığını ve suçlamaları kabul etmediğini belirtti. İddianamede, C.C.’nin savunmasına itibar edilmediği ve zincirleme suç hükümlerinin uygulanması gerektiği vurgulandı.