Adana’da meydana gelen 5.5 Büyüklüğündeki Deprem Panik Yarattı

Adana’da 5.5’lik panik... 6 Şubat korkusu yürek hoplattı

Adana’da bugün sabah saatlerinde yaşanan 5.5 büyüklüğündeki deprem, AFAD tarafından Kozan ilçesi merkezli olarak belirlendi. Deprem, 11 kilometre derinlikte kaydedildi. Mersin, Hatay, Niğde, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Kayseri’den de hissedilen deprem, Kozan ilçesi ve Adana kent merkezinde yaşayan vatandaşları sokaklara döktü.

Depremin şiddeti nedeniyle bazı vatandaşlar biraz telaş içerisindeydi. Fatma Küra, “Mutfakta yemek yapıyordum. Birden bina sallanmaya başladı. Hemen dışarı çıktım. Şubat ayındaki deprem kadar büyük değildi ama çok korktum” ifadelerini kullandı. Filiz Gülaşı ise “Çok korktum ve hemen dışarı çıktım” şeklinde konuştu. Ceyhan Devlet Hastanesi’ndeki sağlık personeli de deprem nedeniyle aynı şekilde dışarı çıkmak zorunda kaldı. Kocavezir İş Merkezi’nde çalışanlar da panik yaşayarak sokağa fırladılar.

Şu ana kadar yıkıma neden olan bir durum olmadığı belirtilirken, Adana Valisi Süleyman Elban, Şubat ayındaki depremlerin ardından Adana’da hasar tespiti yapılan binalarda herhangi bir sorun olmadığını açıkladı. Komşu ilçe Kadirli’de ise deprem sırasında korkuya kapılan 55 kişi hastaneye başvurdu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremde 8 kişinin yüksek yerlerden atlamalar veya düşmeler sonucu yaralandığını duyurdu.

Kozan’daki 5.5 büyüklüğündeki depremin ardından artçı sarsıntılar devam etti. İlçede, son 2 saat içinde en büyüğü 4.4 olan toplam 17 artçı deprem yaşandı. Depremin etkisiyle dağlık bölgelerden kopan kaya parçaları otoyola düştü. Artçı sarsıntılar sürerken, halk evlerine ve iş yerlerine, sıcak hava koşullarına rağmen giremedi.