Adana’da Polis Rolü Oynayarak 1.6 Milyon Lira Dolandıran Şahıs Tutuklandı

Vicdansız

Adana ilinde gerçekleştirilen dolandırıcılık olayıyla ilgili olarak, Adana İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Hacı Musa K. (30) kendisini polis olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptığı belirlendi. Bu şahsın, emekli polis memuru Dündar T. ile birlikte sahte uygulama noktaları kurup vatandaşlara kimlik sorduğu, organize suç örgütlerinden yardım ve yataklık yapacağı vaadiyle para talep ettiği ve dolandırdığı kişilere şantaj yapmak amacıyla elindeki görüntü ve fotoğrafları kullandığı saptandı. Şüphelinin bir kişiden şantajla 1 milyon 600 bin TL para aldığı ortaya çıktı. 

6 Şubat’ta Adana’da meydana gelen depremle birlikte, Hacı Musa K.’nin AFAD yazısını taşıyan bir kamyon hazırlayıp 6 esnaftan yardım malzemeleri aldığı öğrenildi. Şüphelinin, kamyon ile Hatay’a gidip battaniye, ısıtıcı, temizlik ve gıda malzemeleriyle birlikte geri döndüğü ve evinin deposuna sakladığı belirlendi. 

Polis ekipleri şüpheliler Hacı Musa K. ve Dündar T.’yi yakalayarak adli makamlara teslim etti. Hacı Musa K. tutuklandı. Şüphelinin, evine sığmayan bazı malzemeleri bir esnafa sattığı ve bu şahsın işyerinde kendisine ait olan koli üzerindeki logosunu fark edip şikayetçi olduğu da öğrenildi.