Adıyaman Depremi Felaketinden Sonra Yeniden Hayata Bağlanan Genç Öğretmen: Furkan Yıldırım

Depremzede Furkan sıradan öğretmen masasına

23 yaşındaki Furkan Yıldırım, Gaziantep Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden mezun olduktan sonra ailesiyle birlikte Adıyaman merkezde yaşamaya başladı. Ancak hayatı, geçtiğimiz günlerde yaşanan depremle altüst oldu. Akrabalarını ve arkadaşlarını kaybeden Furkan, umutsuzluğa kapıldı. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği öğretmen ataması, Furkan’ı yeniden hayata bağladı.

Furkan Yıldırım, 2018 yılında mezun olduğu Adıyaman Ataşehir Anadolu Lisesi’ne atanarak, öğretmenlik hayatına adım atacak. KPSS’de aldığı 78 puanla atamasını gerçekleştiren Furkan, duygularını şöyle dile getirdi: “Öğrenci olduğum sınıflarda öğretmen olarak görev yapmak çok güzel olacak. Atama öncesi 40 tercih hakkımız vardı, mezun olduğum lisede boş kontenjan olduğunu gördüm. İlk sıraya kendi lisemi yazdım ve ilk tercihime de atandım. Depremde sevdiklerimle birlikte pek çok anımı da kaybettim. Mezun olduğum liseye atanmak yıkılan anıların, hayallerin üzerine yenisini filizlendirmek için bir şans oldu. İngilizce öğretmenim Gencebay Demirhan benim idolümdü. Şimdi kendisi Ankara’da görevde. Onun yerine göreve başlayacağım.”

Deprem gecesi yaşadığı hayalleri de anlatan Furkan, “Eşyalarıma bakıp ‘Atama kararı gelirse dolabımı, yatağımı alırım, kitaplarımı KPSS çalışanlara veririm’ diye düşünmüştüm. Sonra deprem geldi ve her şey yerle bir oldu. Şimdi ailece çadırda yaşıyoruz. Atama haberi beni yeniden hayata bağladı” dedi. Furkan Yıldırım’ın öğretmenlik hayatı, umuyoruz ki hayalleriyle dolu geçer.