“Afet Bölgesindeki Vatandaşlar İçin Geri Dönüş ve Tahliye İşlemleri Devam Ediyor”

İçişleri Bakanlığı'ndan 81 il valiliğine 'Afetzede' genelgesi

Afet bölgesinde yaşanan olumsuzluklar sonrasında, diğer illerden gelen vatandaşların tahliyeleri ve geri dönüş işlemleri kesintisiz bir şekilde devam ediyor. Valilik/Kaymakamlık bünyesinde oluşturulan birimler, geri dönüş ve yol masraflarının karşılanması işlemlerini yürütmeye devam edecek. Teknik ekipman ve personel bakımından ihtiyaç durumunda destek sağlanacak ve tahliye bilgilendirme ve başvuru noktalarının adres ve iletişim bilgileri Valilik/Kaymakamlık internet ve sosyal medya hesapları üzerinden paylaşılacak.

Depremzede vatandaşlar, “https://tahliye.afad.gov.tr” adresinden sisteme giriş yaparak Yol Masraf Belgesi talep edebilecekler. Bilet ücretleri tahliye ve geri dönüş işlemleri için müracaat noktalarında başvuran afetzedelerin için karşılanacak. Kendi imkânları ile bilet almak durumunda kalan vatandaşlar ise, talep etmeleri halinde bilet ücretlerini geri alabilecekler. Ödemeler depremzede vatandaşların TC Kimlik Numaraları üzerinden gerçekleştirilecek.

Afet bölgesindeki merkezlere ulaşan afetzedeler, çıkış illerindeki tahliye bilgilendirme ve başvuru noktalarına başvuramadan gerekli kolaylıklar sağlanarak yol masraf tutarları karşılanacak. Tahliye ve müracaat merkezleri, 7/24 çalışma düzeni ile hizmet vermeye devam edecek ve vatandaşların gidiş-dönüş ulaşımının kesintisiz bir şekilde sağlanması hedeflenmektedir.